Srbe više zanima hoće li Džajić srušiti Karadžića i tko će kupiti Zvezdu i Partizan

Srijeda, 04. rujna 2013. 09:34 Napisao/la  SC

Dopiru informacije da se dopredsjednik Vlade Aleksandar Vučić osobno angažirao u dovođenju potencijalnih vlasnika. Konkretno, Sulejman Kerimov navodno je zainteresiran za kupovinu Crvene zvezde

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak igra na Marakani, što bi u nekim drugim vremenima bio poziv za opću mobilizaciju srpskih navijača različitih profila. Od onih umjerenih koje prije svega zanima nogomet do radikalnih koji imaju preča posla od gledanja utakmice. Davno su prošla vremena iz 1999. godine, kada je Hrvatska gostovala u Beogradu neposredno nakon NATO-vih zračnih napadača, kada je srpski narod prkosio međunarodnoj izolaciji i osudi. I kada je na Marakani nestalo svijetlo. Slučajno! Isto ako što je netko slučajno pustio suzavac, koji je dugo bazdio zrakom u toploj i mirnoj kolovoškoj noći, kao stvorenoj za iznuđeni plač na krcatim tribinama.

 

Danas Srbi žive u nekom drugom svijetu, utakmica protiv Hrvatske nije tema koja puni naslovnice. Stadion vjerojatno neće biti pun, utakmica je izgubila natjecateljski naboj.

 

- Na našu nesreću, utakmica ne odlučuje o plasmanu jer gotovo da nemamo više šanse za odlazak u Brazil. Ali, bez obzira na to, očekujem mnogo ljudi na stadionu. Kad reprezentacija igra na Marakani, i pola popunjenih tribina mogu da stvore atmosferu koja igračima znači ključnu podršku, kaže vratar reprezentacije Vladimir Stojković.

Srpsku nogometnu javnost više od utakmice protiv Hrvatske zanimaju dvorske borbe u savezu. Dragan Džajić, predsjednik Crvene zvezde, svaki dan nekome mora objašnjavati da nema namjeru rušiti predsjednika FSS-a Tomislava Karadžića:

 

- Moje mjesto je u Zvezdi, a kada dajem izjave stojim iza njih. Nitko ne može da govori u moje ime! Znam tko plasira takve priče, ne zakopčavam se na leđima, kaže Džajić

 

Još zanimljivija nogometna priča dopire iz krugova oko vrlo popularnog potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića. Vučić je navodno već razgovarao s čelnicima Partizana i Crvene zvezde oko moguće privatizacije, iduća godina spominje se kao nulta u početku promjene statusa dvaju najpoznatijih srpskih klubova.

 

Iz Vučićevih krugova dopiru informacije da se dopredsjednik Vlade osobno angažirao u dovođenju potencijalnih vlasnika, zainteresirani su ruski tajkuni. Konkretno, Sulejman Kerimov navodno je zainteresiran za kupovinu Crvene zvezde. Ruski milijarder nedavno je smanjio ulaganja u Anži i navodno traži druge nogometne putove.

 

Ovih dana svi nogometni putove vode u Beograd.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.