U-20 SVJETSKO PRVENSTVO

Datković: U svakoj utakmici padali smo zbog spreme

Četvrtak, 04. srpnja 2013. 22:37 Napisao/la  SC

Čim padneš fizički, padne i koncentracija. Zato su se i dogodila onakva dva pogotka protiv Čilea, kaže Niko Datković

Niko Datković nosio je kapetansku traku u završnici utakmice protiv Čilea, koju neće pamtiti po dobru. Hrvatska U-20 reprezentacija ispala sa Svjetskog prvenstva načinom koji se nije mogao predvidjeti nakon vrlo uvjerljivih nastupa u Skupini F. Hrvatska je osvojila prvo mjesto ispred Urugvaja i Uzbekistana, koji su prošli u četvrtfinale.  

 

- Mislim da kao prvo nismo imali sreće, jer smo stvorili nekoliko šansi koje nismo iskoristili. Jedan od takvih šansi  protiv Urugvaja ušla je u gol, protiv Čilea nije. Na kraju smo dobili dva nesretna pogotka u završnici. U svakoj utakmici padali smo u završnici zbog fizičke spreme, povrh toga igrali smo u 18 sati i bilo je jako toplo. Čim padneš fizički, padne i koncentracija. Zato su se i dogodila onakva dva pogotka, koji se nisu smjeli dogoditi, kaže Datković

 

Propuštena je velika prilika, jer je prvom mjesto u Skupini F otvorilo lakši put do samog finala:

 

- Svi smo već gledali prema naprijed, jer smo vjerovali da možemo proći Čile. Ni u jednom segmentu nisu nas nadigrali, čak mislim da smo prema prikazanom više zaslužili pobjedu od njih, ali takav je nogomet. Šteta, imali smo veliku priliku! Ali, bit će ih još.

 

Kako ste zadovoljni svojom igrom?

 

- Ne volim komentirati svoju igru, to neka drugi rade.

 

Atmosfera?

 

- Atmosfera u momčadi bila je dobra, sve su to dobri dečki i baš mi je zbog toga i najviše žao što nismo nešto napravili. U očima svakoga igrača vidjelo se da nam je utakmica protiv Čilea puno značila.   

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.