SP 2018 Počinju pripreme za Rusiju, hrvatska nogometna reprezentacija u Rovinju

Subota, 26. svibnja 2018. 18:08 Napisao/la  SC

naše je finale prva utakmica s Nigerijom, ta je možda i najbitnija. Mislim da su Nigerijci jako dobra momčad, bit će zanimljivo i teško, kaže Andrej Kramarić

Marko Pjaca i Vedran Ćorluka
Marko Pjaca i Vedran Ćorluka Foto: HNS

 Počele su pripreme za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

U Zagrebu se okupili hrvatski nogometaši, stigli su svi osim Luke Modrića, Matea Kovačića i Dejana Lovrena koji igraju finale Lige prvaka, te Duje Ćaleta-Cara koji još ima obveza u RB Salzburgu.

Igrači su se okupili u hotelu Westin i odmah krenuli u Rovinj, gdje će se pripremati sve do odlaska u Liverpool na prijateljsku utakmicu s Brazilom.

Prvi trening u Rovinju je otvoren za javnost, počinje od 11 sati na igralištu Rovinja.

- Osjećam se izvrsno, veliko mi je zadovoljstvo spremati s Hrvatskom za, nadam se, nešto veliko. Meni je ovo prvo Svjetsko prvenstvo, nadam se da ćemo se vratiti jednako sretnih lica kao i na ovom okupljanju. Smatramo da smo obitelj, samo tako možemo do pravog rezultata. Zadovoljan svojom sezonom, dat ću sve od sebe da se tako nastaviti u reprezentaciji. Na treninzima će možda biti više osvježenja kako bismo bili u optimalnom stanju, a ja ću svoj maksimum dati na bilo kojoj poziciji. Što se tiče SP-a, naše je finale prva utakmica s Nigerijom, ta je možda i najbitnija. Mislim da su Nigerijci jako dobra momčad, bit će zanimljivo i teško. Tom utakmicom otvaramo vrata drugog kruga, rekao je Andrej Kramarić.

- Nisam igrao zadnjih nekoliko utakmica zbog problema s leđima, no zadovoljan sam sezonom. Osvojili smo naslov prvaka, a sada smo željni došli na pripreme i svi ćemo dati svoj maksimum. Konkurencija u reprezentaciji uistinu je žestoka, a na izborniku je da odabere. Koga god postavi u momčad, neće pogriješiti Nisam opterećen time. Neka izbornik odluči, mi ćemo svi dati sve od sebe, kaže Matej Mitrović, koji se pozabavio prognozom SP-a:

- Brazil i Senegal bit će nam dobre provjere prije SP-a, pokazat će nam i dobre i loše strane naše igre. Brazil je, naravno, svjetska sila i bit će nam teško. O argentinskim igračima i njihovoj kvaliteti nema smisla trošiti riječi, a protiv Nigerije, nadam se, otvorit ćemo Svjetsko prvenstvo pobjedom i stvoriti pravo raspoloženje, smatra Mitrović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.