Zlatko Dalić naglašava da je atmosfera dobra, Milan Badelj upozorava koliko je važan kult reprezentacije

Četvrtak, 05. rujna 2019. 12:40 Napisao/la  SC

Dobro su raspoloženi i orni za posao. Znamo svi da će biti jako teško i ne možemo biti stalno pod pritiskom, moramo se malo oraspoložiti, kaže izbornik

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić prije puta za Slovačku naglasio je da je atmosfera u reprezentacij jako dobra unatoč tome što nekoliko igrača nije skrivalo nezadovoljstvo otkazom Ivana Rakitića.

Sada sve preispituje svaki pogled na licima igrača, Ante Rebić posebno je skrenuo pažnji naprasnim prekidom razgovora s novinarima nakon provokacije suigrača u mix-zoni:

- Ma oni su se zezali, nema tu nikakvih problema. Dobro su raspoloženi i orni za posao. Znamo svi da će biti jako teško i ne možemo biti stalno pod pritiskom, moramo se malo oraspoložiti, rekao je prije puta za Trnavu gdje u petak reprezentacija igra protiv Slovačke:

- Nemam običaj otkrivati sastav, ali neće biti puno promjena. Igrat ćemo napadački i tražiti tri boda, a kada je sastav u pitanju objavit ću ga sutra. Trenirali smo dva dana i dobro se spremili za idućeg protivnika. Bit će to slična utakmica kao ona u Budimpešti, ali ne smijemo ponoviti onakvu igru, kaže Dalić.

Jedan od senatora u svlačionici objasnio je svoj odnos prema nacionanom dresu nakon što se iz Lazija vratio u Fiorentinu:

- Vratio sam se i zbog reprezentacije, jer nisam želio neigranjem kompromitirati svoj status, pogotovo u sezoni koja prethodi Euru. U principu, vratio sam se zbog kluba i grada koje sam zavolio, i koje smatram svojim, zbog nove ideje koja se rađa i u koju vjerujem, ali poglavito i zbog činjenice koja se ne mijenja: uvijek je postojala bitna razlika između kluba i reprezentacije. Uvijek sam birao klub zbog reprezentacije, a ne obratno, kaže Milan Badelj za SN.

Badelj se osvrnuo na tezu da se polako gubi kult reprezentacije:

- Ako govorim iz rakursa sada već starijeg i iskusnijeg igrača, onda znam da je jedino bitno držati kult reprezentacije, koji se dugo gradio i koji je moćan u onim trenucima kada ga i zaboraviš. Kada remiziramo s Finskom na Rujevici, a ti imaš osjećaj da se sve raspada, da možda više nitko ni ne želi da odeš na Mundijal, a ti odeš kod odlične Ukrajine i pobijediš 2:0 te osiguraš dodatne kvalifikacije. Kada na terenu, ili pored njega, nebitno, osjećaš da onaj drugi igrač jedva čeka da spasi prvoga, a treći sve promatra sa željom da uleti glavom na kopačku. Zbog grupe. Zbog svih. Taj se osjećaj prvenstveno gradi unutar nas. Uvijek je bilo i bit će onih težih i onih dobrih trenutaka, ali taj je feeling ono kaj se gradilo dugo vremena. I to je baza, naglašava Badelj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.