Šimunić za SN: Hrvatska je mogla proći skupinu da je imala boljeg i hrabrijeg izbornika

Subota, 23. lipnja 2012. 22:52 Napisao/la  SC

Sebi je dao peticu a ja mu kao čovjeku dajem jedinicu, rekao je Šimunić.

Joe Šimunić žestoko se obrušio na bivšeg izbornika Slavena Bilića, u razgovoru za Sportske novosti iskusni stoper izgovorio je nekoliko teških rečenica:

- Siguran sam da ova momčad može bolje, ova momčad ima snagu i moć s kojom je morala proći skupinu samo da je imala boljeg i hrabrijeg izbornika. Sve nas je uvjeravao da možemo ići do kraja, a on u to nije vjerovao. Znali smo da moramo pobijediti Italiju, a kod 1:1 smo se povukli. Priče da su nas oštetili suci prazan su Bilićev alibi. Nismo ispali zbog sudaca nego zbog toga što Bilić protiv Italije i Španjolske nije imao hrabrosti preuzeti rizik, kazao je Šimunić.

O odnosima unutar reprezentacije i odnosu s bivšim izbornikom rekao je sljedeće:

- Bilić je uspio uvjeriti javnost da je atmosfera u reprezentaciji savršena, a nije bi tako. Sa mnom je jednom razgovarao, ostavio me na klupi bez obrazloženja. Nije imao hrabrosti ni popričati sa mnom. Sebi je dao peticu a ja mu kao čovjeku dajem jedinicu, rekao je Šimunić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.