Rusija - Hrvatska: Nikola Kalinić kaže da se igrači Hrvatske ne boje za svoju sigurnost, Danijel Pranjić otpao

Nedjelja, 15. studenog 2015. 18:54 Napisao/la  SC

Dogodila se tragedija, katastrofa, nadamo se da se više nešto tako neće ponoviti, ali ne bojimo se za svoju sigurnost. Mi mislimo na utakmicu, razmišljamo samo o pobjedi protiv Rusije rekao je Kalinić.

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak će otputovati prema ruskom Rostovu gdje će dana kasnije (17 sati) odigrati prvu prijateljsku utakmicu nakon izborenog nastupa na Euru u Francuskoj sljedeće godine. Izabranici Ante Čačića nedjelju su iskoristili za posljednji trening uoči puta, ali i za izjave pred novinarima. Prvo je pitanje sigurnosti u Rusiji. Teroristička skupina Islamska država iskoristila je utakmicu između Francuske i Njemačke na Stade de Franceu kako bi pored stadiona izvela masovan teroristički čin. Prema napisima nekih stranih medija, snage IS-a poslale su prijetnju Rusiji koja je svoju sigurnosnu privatnost digla na najvišui razinu.

{jb_blackbox-right}Na put samo 16 igrača
Danijel Pranjić otpao je s liste putnika za Rusiju zbog ozljede aduktora, pa na put kreće samo 16 reprezentativaca: L. Kalinić, Vargić, Srna, Vrsaljko, Lešković, Vida, Milović, Pivarić, Badelj, Brozović, Močinić, Olić, Perišić, Mandžukić, Kramarić i N. Kalinić{/jb_blackbox-right}

- Mi smo nogometaši, u Rusiju idemo igrati nogomet, pa vjerujem da će sve biti u redu. Mi smo spremni, ne osjećamo nikakav pritisak. Radimo odlično, opušteni smo i zabavljamo se. Sjajna je stvar što smo se izravno plasirali u Francusku, dok drugima sada gori pod petama. U reprezentaciji vlada vrhunska atmosfera i opet će nam svima biti žao kada ćemo se morati razići poslije utakmice" kaže Domagoj Vida.

Sličnog je razmišljanja i Nikola Kalinić, topnik Fiorentine koji ove sezone igra u sjajnoj formi.

- Sve se na pripremama odvija u redu. Radi se o protivniku koji se također izravno plasirao na Europsko prvenstvo i sigurno će biti teška utakmica. Oslabljeni smo, ali odradit ćemo taj susret kako treba. Dogodila se tragedija, katastrofa, nadamo se da se više nešto tako neće ponoviti, ali ne bojimo se za svoju sigurnost. Mi mislimo na utakmicu, razmišljamo samo o pobjedi protiv Rusije rekao je Kalinić.

Istog dana kada seniorska reprezentacija bude igrala svoj susret u Rusiji, na travnjak Rujevice istrčat će mlade reprezentacije Hrvatske i Španjolske.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.