REVIJALNA UTAKMICA

Campos Jorge Sammir najbolji hrvatski igrač

Srijeda, 14. studenog 2012. 19:50 Napisao  I. V.

Hrvatska - MAXtv Prva liga 1:1.  Poluprazan stadion dokazuje da se Riječanima ne gledaju revijalne utakmice 

PRIJATELJSKA UTAKMICA

HRVATSKA - MAXTV PRVA LIGA 1:1

Stadion Kantrida. Gledatelja: 4000

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Žuti karton: Pavlović (MAX selekcija)
 
Strijelci: 0:1 Kramarić (25), 1:1 Sammir (48)

HRVATSKA, prvo poluvrijeme: Subašić, Vida, Ćorluka, Lovren, Bartulović, Radošević, Badelj, Kranjčar, Perišić, Mandžukić, Eduardo. Drugo poluvrijeme: Vargić, Schildenfeld, Maloča, Runje, Vida, Andrijašević, Kovačić, Sammir, Caktaš, Livaja, Jelavić

MAXtv PRVA LIGA: Kelava (46 Blažević), Vrsaljko (63 Trebotić), Pavlović, Kokalović (63 Župarić), Milić (46 Pivarić), Ademi, Kreilach (46 Lešković), Brozović (57 Galović), Kramarić (57 Budimir), Rukavina (46 Čop), Rebić (63 Glavica)

U 25. minuti Andrej Kramarić iskoristio je tretnutak nepažnje u obrani A-reprezentacije i zatresao mrežu s tri metra udaljenosti nakon ubačaja s lijeve strane. Jedini trenutak nogometnog nadahnuća u prvom dijelu izmamio je sramežljivi pljesak većeg dijela publike i uobičajeni repertoar pogrdnog prozivanja čelnika HNS-a manjeg dijela publike.

 Poluprazan stadion još jedan dokaz da se riječkim ljubiteljima nogometa više ne gledaju revijalne i ine zabavne utakmice bez natjecateljskog sadržaja. Ni revijalna utakmica između dvije hrvatske reprezentacije od kojih je jedna imala predznak A nije bio iznimka. Ma koliko se najbolji hrvatski igrači poslovično trudili, prikazani nogomet ipak na kraju prvog poluvremena dobio predznak B-kategorije.

MAX-selekcija sastavljena od šestorice igrača Dinama, uključujući Kramarića, pokazala je da u ovakvim utakmicama bez problema može parirati igračima nešto više klase. Ako se izuzmu tehnički detalji po kojima se dala naslutiti visoka pojedinačna (Eduardo, Badelj, Mandžukić, Kranjčar, Lovren, Ćorluka...) klasa igrača A-reprezentacije, selekcija Prve lige ni po čemu drugom nije bila slabija. Poglavito u svjetlu igre bez završnice u kojoj vratari ni jednom nisu ozbiljno morali intervenirati.  

U drugom dijelu izbornik Igor Štimac promijenio je cijelu momčad, na terenu je ostao samo Vida, i način igre. Počeo je igrati s trojicom stopera, koji su stali vrlo visoko i navijestili odlučniji pristup s više rizika.

U 48. minuti A-reprezentacija izjednačila je rezultat sjajnim Sammirovim udarcem iz koljena s 18 metara, lopta se zakoprcala u mreži u desnom Blaževićevom kutu. Selekcija  Prve lige nije uspjela uspostaviti kontinuiranu terensku ravnotežu tijekom poluvremena koje se po sadržaju razlikovalo od prvog poluvremena. To znači da se pretežito pred vratarom Blaževićem događalo ono što nogomet čini zanimljivom igrom.

Posebno je živnulo u zadnjih dvadesetak minuta. U 73. minuti Glavica se probio desnim bokom i odigrao za Čopa, koji je silovito udario po lopti s 13 metara, ravno u Vargića. U 75. minuti Livaja je ubacio slijeva, a Blažević ukopano promatrao kako lopta lagano putuje do lijeve vratnice od koje se odbila u njegovo naručje.

Nakon idealnog proigravanja najboljeg igrača poluvremena, Cruza Camposa Jorgea Sammira,  u 76. minuti Jelavić je sam krenuo prema Blaževiću, koji je iskoristio komociju napadača Evertona i osujetio najbolju priliku A-selekcije.

Do 88. minute, kada je Sammir ponovo prigrao Jelavića, koji ponovo nije uspio svladati Blaževića u situaciji "jedan na jedan".

Fotogalerija Sandro Donda
  

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.