Privedene tri osobe osumnjičene za mahanje ustaškom zastavom na Rujevici

Četvrtak, 14. rujna 2023. 00:22 Napisao/la  SC

Utvrđena je sumnja da je i trećeosumnjičeni (1998.) sudjelovao u protupravnom ponašanju te je i on naknadno doveden na kriminalističko istraživanje, stoji u priopćenju

Privedene tri osobe osumnjičene za mahanje ustaškom zastavom na Rujevici

Privedene su tri osobe osumnjičene za mahanje ustaškom zastavom tijekom utakmice Hrvatska - Latvija na Rujevici:

- Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana (2000., 1989. i 1998.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili protupravno ponašanje opisano u članku 39. st.1. točka 5. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11, 114/22), a za koje je zakon predviđa novčanu kaznu od 260 do 1990 eura ili kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.

Naime, tijekom odigravanja utakmice Europskih kvalifikacija između reprezentacija Hrvatske i Latvije, u petak, 8. rujna na stadionu Rujevica u Rijeci, redarska služba uočila je (dvije) muške osobe koje se protupravno ponašaju na način da su u nekoliko navrata vidno isticali zastavu s obilježjem kojim se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti.

Redarska služba odmah je oduzela navedenu zastavu, dok su policijski službenici sa stadiona doveli dvojicu osumnjičenika u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je i trećeosumnjičeni (1998.) sudjelovao u protupravnom ponašanju te je i on naknadno doveden na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici doveli su dvojicu osumnjičenika na Općinski sud u Rijeci, kojem su protiv njih podnijeli i odgovarajuće prijave, a istom sudu naknadno je prijavljen i trećeosumnjičeni
, stoji u priopćenju Policijske uprave PGŽ.

Kao što je poznato, UEFA je zbog ustaških znakovlja pokrenula istragu protiv HNS-a, koji je pod uvjetom kaznom zbog rasističkih povika tijekom utakmica Lige nacija.

Postoji izvjesna mogućnost da će hrvatska reprezentacija utakmicu protiv Turske u Osijeku igrati pred praznim tribinama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.