Ivan Rakitić uoči Makedonije: Nema straha, bit ćemo pravi od prve minute!

Četvrtak, 06. rujna 2012. 15:28 Napisao/la  Z. G.

Bitno je da mi stvorimo atmosferu na travnjaku i svlačionici, moramo proći preko svih reprezentacija, moramo krenuti sa tri boda!, naglasio je Rakitić

Još uvijek je u mislima njegov promašaj glavom u utakmici protiv Španjolske na Europskom prvenstvu. Nakon sjajne Modrićeve asistencije vanjskom felšom Rakitić je glavom, umjesto gromovita udarca, plaho poslao loptu u ruke vrataru Casillasu.

- Što je bilo na EURO-u, bilo je. To je prošlo, nije više uopće vrijedno pričati o tome niti je važno. Uostalom, dosta smo pričali i o toj situaciji i o EURO-u. Sad je najvažnije dobro krenuti u kvalifikacije, početne su utakmice jako bitne, da dobijemo pravi osjećaj. Bitno je da mi stvorimo atmosferu na travnjaku i svlačionici, moramo proći preko svih reprezentacija, moramo krenuti sa tri boda!, naglasio je Rakitić.

Dobar početak bitan je i zbog samopouzdanja, pogotovo s novim vodstvom na klupi.

- Prva je utakmica iznimno važna, pogotovo sad s novim stožerom, da odmah pokažemo tko smo, što smo i gdje smo, da krenemo sa 150 posto mogućnosti. Želimo napraviti velike stvari, nije nas bilo na zadnjem SP-u i ne želimo opet to doživjeti. Ma, od prve ćemo minute biti pravi!

Valjda će pravi biti i navijači?

- Želim pozvati sve navijače, jasno je da je ljepše i ugodnije igrati kad je pun stadion, kad tvoj narod stoji iza tebe, kad navijaju. Ne bude li tako, mi ćemo među nama stvoriti atmosferu na travnjaku, da nadoknadimo u igri ono što nam nedostaje s tribina.

Makedonce krasi dobra obrana. Uostalom, u čak 14 od njihovih zadnjih 17 utakmica bilo je ukupno manje od tri pogotka. Je li posjed lopte ključ pobjede?

- Nametnut ćemo se, i to ne samo u ovoj utakmici. Ali, želim naglasiti da mi imamo golem respekt prema Makedoniji, bit će nam to vrlo teška utakmica. Znamo da ćemo biti u prilikama da nešto više napravimo nego u drugim utakmicama, moramo stvoriti "višak igrača" u tom veznom redu. Imamo kvalitetu, ne samo što se tiče posjeda, već i oduzimanja lopte. Moramo je vratiti u pet sekundi od trenutka kad ju izgubimo!, zaključio je Rakitić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.