Pripremna utakmica: Hrvatska pobijedila Izrael pogocima Ivana Perišića i Marcela Brozovića

Srijeda, 23. ožujka 2016. 20:21 Napisao/la  SC

Pripremna utakmica: Hrvatska - Izrael 2:0. Hrvatska je bolje igrala u prvom dijelu utakmice, kada se mreža Izraela dvaput tresla


Pripremna utakmica

HRVATSKA - IZRAEL 2:0

Stadion Gradski vrt. Gledatelja 11.000

Sudac: Istvan Vad (Mađarska)

Strijelci: 1:0 Perišić (4), Brozović (34)

Žuti kartoni: Gershon (40), Kehat (60), Cohen (61)

HRVATSKA: Subašić (od 46 Kalinić), Lovren, Ćorluka  (od 46. Schildenfeld), Vida, Perišić, Brozović, Badelj  (od 51. Halilović), Modrić  (od 68. Antolić), Srna (od 44. Vrsaljko), Mandžukić, Kalinić (od 57. Kovačić) 

IZRAEL: Kleyman, Tibi, B. Bitton (od 46. Tzedek), Tawatha (od 66 Saief), Gershon, Kehat (od 83. Kayal), N. Bitton, Bar Buzaglo (od 46. Cohen), Dabbur, Ben Haim (od 76 Benayoun), Hemed

Na početku završnih priprema za Europsko prvenstvo Hrvatska je u Gradskom vrtu pobijedila Izrael rezultatom 2:0 pogocima Perišića i Brozovića. Igralo se po hladnom vremenu, teren je bio natopljen kišom tako da su uvjeti za igru bili vrlo teški.

Prije početka utakmice održala se minuta šutnje za žrtve terorističkog napada u Belgiji.

Sjajno prvo poluvrijeme odigrala je Hrvatska. Između ostalih, posebno se istaknuo Interov dvojac Brozović - Perišić

U 2. minuti nakon jednog prekida loptu je ubacio Bar Buzaglo, lopta se od Čorluke odbila u vratnicu, nakon toga Tibi loše puca pokraj vrata.

Već u idućem napadu Hrvatska je povela! Modrić i Brozović lijepo su kombinirali po lijevoj strani, Brozović je ubacio za Perišića, koji zabija za vodstvo 1:0.

Prilike su se redale jedna za drugom, da bi u 23. minuti sjajnu prilika imali Izraelci. Po skliskom terenu Kehat je ubacio loptu u šesnaesterac, Subašiću lopta ispada iz ruke, međutim Ben Haim se na kraju nije dobro snašao.

U 27. minuti uzvratila je Hrvatska. Modrić je u šenaestercu pokušao pronaći Kalinića, Gershon je u posljednji trenutak uspio uklizati te je skrenuo loptu u vlastitu vratnicu. Lopta se potom odbila do Srne koji promašuje za par centimetara.

U 34. minuti Hrvatska je povećala svoje vodstvo! Kalinić je u gol šasnu gurnuo Mandžukića koji pogađa vratnicu, lopta se od vratnice odbija do Brozovića i Hrvatska je tako povela s 2:0. Brozoviću je ovo drugi uzastopni gol za Hrvatsku, zabio je i Rusima u Rostovu.

U 43. minuti Gershon je grubo startao na Srnu. Za svoj start zasluženo je dobio žuti karton, ali i ozljedio Srnu kojeg mijenja Vrsaljko. Srnu je izašao na nosilima. Sasvim sigurno neugodno saznanje za Antu Čačića.

U nastavak Hrvatska ulazi s izmjenama, umjesto Subašića i Čorluke ušli su Kalinić i Schidenfield. U drugom dijelu hrvatska reprerzentacija nije igrala na razini prvoga dijela.

U 70. su Izraelci opet priprijetili, Cohen dobro puca iz velike daljine, ali je Kalinić izbacio u korner. Nakon izvedenog udarca iz kuta došlo je do velike gužve u našem šesnastercu, Tibi je došao ustopostotnu priliku, ali Kalinić je ponovo bio odličan.

U 73. minuti opet je Tibi je dobro tukao iz blizine, ali je lopta prošla tik uz vratnicu.

U 78. minuti napokon je zaprijetila Hrvatska. Nakon ubačaja Perišića traljavo je pucao Mandžukić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.