PRIPREME ZA EURO

Čačić se nada da će Hrvatska iznenaditi

Petak, 20. svibnja 2016. 14:26 Napisao/la  SC

Svi bismo bili nesretni da ne prođemo skupinu, a ja bih bio najnesretniji, kaže Čačić


U petak počinju pripreme za nastup na EURO-u, nogometni reprezentativci počinju se okupljati u hotelu As.

- Primarno je osvježiti momčad od naporne sezone, uravnotežiti opterećenja u skladu s opterećenjima igrača tijekom sezone te kroz pripremne utakmice posložiti momčad u tehničko-taktičkom smislu, na način na koji će funkcionirati na EP-u. Priželjkujem da nam što veći broj igrača dođe zdrav, da oni koji još igraju naprave dobre rezultate i održi im dobro raspoloženje, da napravimo ono što smo zacrtali kroz pripreme te tako dobro zakoračimo u natjecanje u skupini. Mislim da nam nije hendikep što će nekolicina igrači doći naknadno, svi imaju takve situacije, a mi zato i jesmo Hrvatska - imamo igrače koji igraju na visokoj razini, čak i da po četvrti puta zaredom mogu osvojiti Ligu prvaka, rekao je zbornik Ante Čačić, koji je ovako prokomentirao očekivanja i atmosferu:
 
- Čitav život imam visoko podignutu letvicu, uvijek sam bio pod nekakvim naponom i prilagodio sam se. Posebna je čast biti hrvatskim izbornikom, mnogi to ne dožive i to me izrazito motivira. Siguran sam da neće biti remećenja atmosfere. Protiv Moldove imamo 18 igrača na raspolaganju i velika će većina igrati. Vidjet ćemo tko može uskočiti umjesto standardnih, kaže Čačić koji očekuje prolaz u drugi krug natjecanja:

- Svi bismo bili nesretni da ne prođemo skupinu, a ja bih bio najnesretniji. Tko voli svoju reprezentaciju i domovinu, hrvatska je reprezentacija više od samog nogometa, njemu bi to teško palo. No, u nogometu se treba poklopiti mnogo čimbenika za pravi rezultat. Želim da budemo svoji, a onda uz puno poštovanje suparnicima vjerujem da možemo do drugog kruga i tada je sve otvoreno. Mislim da su svi izbornici pozvali najbolje igrače, one u najboljoj formi i one koji mogu dati najbolje odgovore. Favoriti su Njemačka kao prvak svijeta, Španjolska kao prvak Europe, zatim domaćin Francuska, moramo spomenuti Belgiju, ne smijemo zaboraviti Italiju, kao i uvijek netko će  iznenaditi. Priželjkujemo da to bude Hrvatska, ali moramo ići utakmicu po utakmicu, zaključio je Čačić.