PRIJATELJSKA UTAKMICA

Vida i Kalinić pogodili za pobjedu u Koreji

Utorak, 10. rujna 2013. 14:47 Napisao/la  SC

 Južna Koreja - Hrvatska 1:2. Reprezentacija u posljednjem razdoblju igra neprepoznatljivo

Prijateljska utakmica

JUŽNA KOREJA – HRVATSKA 1:2

Stadion u Jeonju. Gledatelja: 30.000

Sudac: Minoru Tojo (Japan)

Strijelci: 0:1 Vida (64), 0:2 Kalinić (71), 1:2 Keun-Ho Lee (90+3)

Žuti kartoni: Benko, Srna (Hrvatska)

JUŽNA KOREJA: Sung-Ryong Jung, Tae-Hwi Kwak, Young-Gwon Kim, Yong Lee, Suk-Young Yun, Bo-Kyung Kim, Ja-Cheol Koo (78 Keun-Ho Lee), Jong-Woo Park, Chung-Yong Lee, Heung-Min Son (72 Il-Lok Yun), Dong-Gun Cho (46 Kok-Young Han)

HRVATSKA: Krešić (90+3 Ježina), Vida, Bubnjić, Lovren, Milić (46 Pivarić), Srna, Ademi, Perišić (80 Tomasov), Rakitić, Eduardo (58 Benko), Kalinić (72 Halilović)

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Južnu Koreju u prijateljskoj utakmici odigranoj u Jeonju. Hrvatska momčad koja više nikada neće igrati zajedno, uspjela je pobijediti domaćina pogocima u zadnjih pola sata.

U razdoblju najveće dominacije Koreje, Hrvatska je povela. U 64. minuti Rakitić je okomito ubacio iz slobodnog udarca, zaboravljeni Benko glavom je paralelno vratio loptu za vidu, koji u padu glavom loptu šalje preko crte – 0:1.

Pogodak je promijenio odnose snaga, splasnuli su napadi domaćina što su igrači u kockastim dresovima odmah kaznili drugim pogotkom.

U 71. minuti Perišić i Pivarić izmijenili su loptu na lijevom boku, Pivarić je sam krenuo i precizno ubacio na 5 metara gdje je Kalinić nadskočio domaću obranu i udarcem glavom zatresao mrežu – 0:2.

Na kraju je pobjeda mogla biti daleko uvjerljivija od igre da je Benko u 86. minuti iskoristio priliku, kada je sam iskosa izašao pred korejskog vratara.

U zadnjim trenucima poraz je ublažio Keun-Ho Lee pogotkom glavom iz blizine, vratar Ježina u igru je ušao nekoliko sekundi ranije.

O igri momčadi koju je Igor Štimac skrpao da bi HNS nešto zaradio od dalekog puta, nema smisla razglabati. Činjenica je da naša reprezentacija u posljednjem razdoblju igra neprepoznatljivo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.