PRIJATELJSKA UTAKMICA

Eduardo sačuvao hrvatski obraz u Lihtenštajnu

Srijeda, 14. kolovoza 2013. 22:11 Napisao/la  SC

Prijateljska utakmica: Lihtenštajn – Hrvatska 2:3 (M. Christen 31/Eduardo 22, 86, Rebić 67)

Izbornik Igor Štimac utakmicu je najavio kao priliku za napucavanje jedne od najslabijih reprezentacija na svijetu. U prvom poluvremenu naša reprezentacija nije se predstavila u nekom raspucanom izdanju, naprotiv.

 

U 31. minuti Hasler je pobjegao propusnom desnom stranom, ubacio prizemno pred vratar gdje je uklizali M. Christen zakucao loptu u mrežu za 1:1. Mora se priznati, Lihtenštajn je postigao pogodak iz najljepše akcije u prvom dijelu koju ne može izvesti momčad „za napucavanje“.

 

Imali su igrači u kockastom nekoliko prilika, Olić je dvaput (17, 43) glavom poslao loptu kao da je početnik. Izveli su naši igrači nekoliko obećavajućih akcija, nekoliko su puta presjekli dodavanja domaćih braniča, ali ponajviše zbog premalo trčanja u završnici sve je to skupa izgledalo jalovo.  

 

 

Nije ni u drugom poluvremenu izgledalo za dugo pamćenje. Naprotiv! Iz očekivanog pritiska mogao se dogoditi još neki pogodak, ali se ne može konstatirati da je naša reprezentacija stvarala izrađene prilike. Dvije takve nisu realizirali Rebić (65) i Jelavić (90).

 

U 67. minuti pogodak je postigao debitant Rebić, koji je u svom stilu rezantnim udarcem pogodio daljnji kut – 1:2. Vodstvo je trajalo desetak minuta, kada su domaćini opet postignuli pogodak za najvišu tehničku i estetsku ocjenu.

 

U 77. minuti Oehrl je prošao lijevim bokom, ubacio na 14 metara za Polverina, koji je lijepim udarcem iz prve pogodio desni kut – 2:2.

 

Nogometni obraz 8. reprezentacije na svijetu sačuvao je Eduardo udarcem glavom u 86. minuti – 2:3. Hrvatska je pobijedila u utakmici koja ni po čemu nije opravdala svrhu.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LIHTENŠTAJN: Jehle (53 Bicer), Quintans, Frick, Stocklasa, Oehrl (89 Yildiz), Wieser (89 Beck), D. Hasler, N. Hasler, Polverino, A. Christen, M. Christen

 

 

HRVATSKA: Pletikosa, Srna, Ćorluka (84 Lovren), Vida, Milić (46 Pivarić), Modrić (66 Halilović), Badelj (46 Vukojević), Olić (63 Rebić), Rakitić, Eduardo, Mandžukić (46 Jelavić)

 

Prijateljska utakmica: Lihtenštajn – Hrvatska 2:3 (M. Christen 31/Eduardo 22, 86, Rebić 67)


Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.