Pogledajte koliko je Luka Modrić daleko od zadnje utakmice u kockastom dresu

Srijeda, 22. studenog 2023. 13:25 Napisao  I. V.

S obzirom na način igre i nevjerojatnu biološku predisponiranost, Modrić u 38. godini umješno kompenzira fizičku potrošnju

Pogledajte koliko je Luka Modrić daleko od zadnje utakmice u kockastom dresu

Luka Modrić odveo je hrvatsku reprezentaciju na još jedno veliko natjecanja, 38-godišnji kapetan autoritativno je predvodio momčad u dvjema odlučujućim kvalifikacijskim utakmicama.

Dok traje slavlje zbog plasmana na EP 2024 nakon pobjede protiv Armenije ne baš tako radosna pretpostavka zatvara posebno poglavlje u povijesti hrvatskog nogometa.

Je li Luka Modrić protiv Armenije odigrao zadnju kvalifikacijsku utakmicu za hrvatsku reprezentaciju?

Modrić polako privodi kraju karijeru u Real Madridu, ove sezone izgubio je status standardnog prvotimca.

U 13 kola u LaLigi ni jednom nije igrao cijelu utakmicu, dvaput nije ni ulazio u igru s klupe, samo je triput (Getafe, Osasuna, Rayo Vallecano) igrao više od jednog poluvremena.

Iako Carlo Ancelotti jedno govori javno o Modriću zbog mira u svlačionici, iskusni talijanski stručnjak pragmatično radi nešto sasvim drugo.

Kada iduće godine bude igrao na EP-u u Njemačkoj, Modrić izvjesno više neće biti igrač Real Madrida.

Sigurno da će promjenom kluba iduće sezone pronaći nove motive u 39. godini, jedino je upitno hoće li biti dovoljno fizički moćan nastaviti igrati za reprezentaciju nakon EP-a.

S obzirom na način igre i nevjerojatnu biološku predisponiranost, Modrić u 38. godini umješno kompenzira fizičku potrošnju, kvaliteta trke sve više dominira u odnosu na kvantitetu trke.

Najvažniji elementi u svakom trkačkom sportu su izdržljivost i brzina, u ovom razdoblju života Modrić izvjesno više ne može u zadovoljiti kriterije Real Madrida, ali u dresu reprezentacije u utakmicama protiv reprezentacija kakve su Latvija i Armenije, Modrić još uvijek djeluje fizički dovoljno (nad)moćno da pri kraju 2023. godine izgleda kao da tek dolaze najbolje godine u njegovoj karijeri.

Svi znamo da ne dolaze, a kako Modrić izgleda na terenu možete vidjeti  OVDJE

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.