Osvoji li Hrvatska večeras zlato, Luka Modrić kao pobjednik može otići u povijest

Nedjelja, 18. lipnja 2023. 12:01 Napisao/la  SC

Ima logike oprostiti se od reprezentacije sa zlatom, otići u velikom stilu, mogu to razumjeti, no, nekako mi još logičnije zvuči da ostane još godinu dana, kaže Nenad Bjelica

Osvoji li Hrvatska večeras zlato, Luka Modrić kao pobjednik može otići u povijest

Hrvatska i Španjolska večeras (20.45) igraju finale Lige nacija, koja je zamišljena kao modificirana inačica Europskog prvenstva.

Uoči utakmice pretežito se važu šanse i uspoređuje kvaliteta dviju reprerezentacija, u pozadini se provlači mogućnost da Luka Modrić večeras igra zadnju utakmicu za reprezentaciju.

- Nemam insajdersku informaciju što je odlučio Luka Modrić, hoće li se oprostiti od reprezentacije nakon finala. Ali, po nekom mojem osjećaju, mislim da će nastaviti do Europskog prvenstva. Istina, ima logike oprostiti se od reprezentacije sa zlatom, otići u velikom stilu, mogu to razumjeti, no, nekako mi još logičnije zvuči da ostane još godinu dana. Pogotovo što ne mora igrati sve utakmice, može ga se i u kvalifikacijama malo poštedjeti, s obzirom da bi doista bilo čudo da se ne plasiramo na Euro. Tako će ga štedjeti i u Realu, igrat će samo najvažnije utakmice, mogao bi stvarno doći na Euro svjež i odmoran. Zato mislim da se neće oprostiti, ali, tko zna... U svakom slučaju ima i Luka veliku priliku osvojiti zlato, Hrvatska je za mene stvarno favorit u ovom finalu, kazao je Nenad Bjelica za germanijak.hr.

Luka Modrić odavno više nije samo najbolji hrvatski igrač, povijest hrvatskih nogometa krcata je najboljim igračima najviše svjetske klase.

Modrić personifirica najveće uspjehe hrvatskog nogometa u povijesti, debitirao je 2006. godine u prijateljskoj utakmici protiv Argentine u mandatu pokojnog Zlatka Kranjčara, 17 godina traje na nevjerojatan način, u rujnu će navršiti 38. godina, u 37. godini na osebujan način predvodi najuspješniju generaciju reprezenativaca koja večeras ima šansu postati najbolja u Europi.

Osvoji li  Hrvatska večeras zlato, Modrić može spokojno otići u povijest hrvatskog nogometa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.