Hrvatska na Final Fouru, teže je proći u skupinama na europskim nego na svjetskim prvenstvima

Ponedjeljak, 26. rujna 2022. 09:58 Napisao/la  SC

Hvatska je u Ligi nacija igrala u skupini s Francuskom, Danskom i Austrijom, u Kataru igra u skupini s Marokom, Kanadom i Belgijom

Hrvatska na Final Fouru, teže je proći u skupinama na europskim nego na svjetskim prvenstvima

Hrvatska nogometna reprezentacija na najbolji je mogući način najavila nastup na skorašnjem SP-u u Kataru, pobjedom protiv Austrije u Beču ostvarila je prvi put plasman na Final Four Lige nacija.

Hrvatska i Nizozemska osigurale su nastupe na Final Fouru, preostala dva sudionika bit će poznata u utorak, kada međusobno igraju Mađarska i Italija, te u srijedu, kada međusobno igraju Portugal i Španjolska.

- Fenomenalno je kako smo igrali ovih zadnjih pet utakmica u Ligi nacija, to je putokaz za dalje. Sretni smo i ponosni na još jedan veliki uspjeh. Ove naše igre su pozitivna stvar pred Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali opet trebamo ostati čvrsto na zemlji, ne smijemo poletjeti, ući u euforiju. Idemo u Katar s puno ambicija i nade, razmišljati od utakmice do utakmice i vidjeti što možemo napraviti. Što se tiče utakmice s Austrijom, ušli smo jako dobro, poveli, ali Austrijanci su brzo izjednačili rezultat i dogodila nam se Brozovićeva ozljeda koja nas je dosta poremetila. Nismo se snašli, Austrijanci su pred kraj poluvremena bili puno bolji, imali dvije jako dobre prilike, koje, hvala Bogu, nisu zabili. U drugome dijelu smo se konsolidirali, odigrali fenomenalnu utakmicu i zasluženo pobijedili, kazao je Luka Modrić.

Hrvatska se našla u odabranom društvu četiri najbolje europske reprezentacije prije nastupa na SP.

Poznato je da je teže proći u skupinama na europskim nego na svjetskim prvenstvima.

Hvatska je u Ligi nacija igrala u skupini s Francuskom, Danskom i Austrijom, u Kataru igra u skupini s Marokom, Kanadom i Belgijom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.