Nikola Vlašić i Mislav Oršić najavili utakmicu protiv Austrije

Petak, 23. rujna 2022. 15:13 Napisao/la  SC
Nikola Vlašić
Nikola Vlašić Foto: Andro Turina

Nikola Vlašić i Mislav Oršić najavili su za HNS-ocu službenu stranicu utakmicu protiv Austrije u nedjelju, Hrvatska je nadomak osvajanju prvog mjesta:

Dan poslije važne pobjede nad Danskom (2:1) ozračje u taboru Vatrenih na jutarnjem treningu bilo je, prema očekivanjima, sjajno.

Hrvatska je maksimirskim trijumfom protiv vrlo jake danske momčadi preuzela vodstvo na ljestvici skupine 1 A Lige nacija i ima veliku priliku u Beču potvrditi plasman na završni turnir.

- Protiv Danske smo pokazali kvalitetu, bilo je kratkih razdoblja kad su Danci dominirali, ali ne možeš biti glavni 90 minuta, i protivnik mora imati svoje dobro razdoblje, kaže Nikola Vlašić.

- Austrija? Vidjet ćemo što će izbornik odlučiti. Boli nas taj poraz u Osijeku 0:3 i želimo im se revanširati.

Vlašić je ljetos promijenio klub, iz West Hama je otišao u Torino u kojem je jedan od najboljih igrača.

- Fizički se osjećam isto, ali mentalno puno bolje. Svakom je igraču najbitnije da igra. Nema ljutnje kad se ne igra. Imamo kvalitetne igrače i nema se tko za što žaliti. Izbornik ima i problema jer imamo vrhunske igrače. Moja pozicija? Nemam problema na koju me god izbornik postavi.

Mislav Oršić je alternativa Ivanu Perišiću.

- U reprezentaciji svatko ima svoju ulogu, sretan sam što sam ovdje s takvim igračima i kad god dobijem priliku, dat ću sve od sebe da pomognem momčadi, istaknuo je Oršić, koji je uvjeren da će Hrvatska i u Beču nastaviti s dobrim igrama.

- Boli nas osječki poraz od Austrije, bili smo bolji u prvom poluvremenu i na kraju izgubili 0:3. To je nevjerojatno, nadam se da ćemo im vratiti u Austriji. Mi smo sve ove utakmice odigrali jako dobro, osim te. Ako bude tako i na Svjetskom prvenstvu, ne trebamo se bojati. Jeste li se čuli sa suigračem iz Dinama Robertom Ljubičićem uoči nedjeljne utakmice? On je super dečko i ne voli baš nekakva podbadanja, tako da nismo o tome pričali, zaključio je Oršić, stoji u najavi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.