NIKOLA JURČEVIĆ Događala su se u nogometu i veća čuda, ali se ne zavaravamo

Srijeda, 20. ožujka 2019. 00:44 Napisao/la  SC
NIKOLA JURČEVIĆ Događala su se u nogometu i veća čuda, ali se ne zavaravamo

 

Nikola Jurčević izbornik Azerbejdžana postao je 12. veljače ove godine, stjecajem okolnosti prvu utakmicu igra protiv Hrvatske u Hrvatskoj.

- Mi u Zagreb ne dolazimo na izlet, događala su se u nogometu i veća čuda. Ali, ne zavaravamo se. Da me ne bi netko pogrešno shvatio, ne želim zvučati bahato. Dolazimo u goste viceprvaku svijeta i četvrtoj reprezentaciji po Fifinom renkingu, mi smo 108. i to valjda dovoljno govori. No, meni i igračima je veliki gušt i čast igrati protiv takve reprezentacije tako da se veselim utakmici koliko god ću se malo čudno osjećati. Znam da Dalić ima nekih problema u obrani koja će igrati u potpuno drukčijem sastavu, ali to je i dalje reprezentacija koja spada u sami svjetski vrh. Sviđaju mi se mladi igrači, oni su budućnost Hrvatske i siguran sam da je njihovo pozivanje bio dobar potez. Mi ćemo napraviti sve da im se što bolje suprotstavimo, rekao je Jurčević za Index.

Jurčević tek slaže prve dojmove:

- Ovdje sam tek mjesec dana, ali dojmovi i uvjeti su stvarno fantastični. Nema nekog prevelikog rezultatskog pritiska jer su ti ljudi realni. Glavni cilj je napraviti neki korak naprijed i popraviti renking reprezentacije. Ima tu jako zanimljivih igrača, iako sam dosta ograničen njihovim izborom jer većina igra u domaćem prvenstvu. No, ima i nekih legionara i iskusnijih igrača koji čine jednu sasvim pristojnu reprezentaciju, kaže Jurčević.