NIKO KOVAČ ZA SN

Rebić pokazao da ga Štimac opravdano ne zove u A-vrstu

Petak, 05. srpnja 2013. 15:27 Napisao/la  SC

Jozo Šimunović mi je veliko otkriće, Niko Datković je potvrdio ono što sam znao, kaže Kovač

Niko Kovač, izbornik U-21 reprezentacije, kao i obično bio je vrlo izravan u ocjeni nastupa U-20 reprezentacije. U razgovoru za SN Kovač je bio kritičan kao i obično:

 

 

- Za ispadanje u osmini finala ne okrivljujem stožer na čelu s Dinkom Jeličićem, oni su sve poduzeli, ali neki igrači morali bi se zapitati jesu li dali sve za uspjeh. Fizika je osnova svega; iz nje proizlazi koncentracija, koordinacija, preciznost, bez nje se greške ponavljaju. Jeličića uzimam u zaštitu jer nije imao šest do osam tjedana priprema koliko bi mu bilo potrebno da igrače, koji iz klubova dolaze nedostatno pripremljeni, spremi za natjecanje. Čast izuzecima, ali većini je nedostajala bazna podloga, a na pripremama se zbog općeg stanja i kratkoće vremena moralo raditi regeneracijski. Po igračkoj kvaliteti i znanju smo mogli više, ali nogomet je u prvom redu fizički rad, potom taktički rad, a povrh svega momčadski rad. Obrana počinje od napadača, a individualci donose prevagu samo ako poštuju zakonitosti momčadi. To kod nas nije slučaj, kaže Kovač koji je istaknuo nekoliko pojedinaca:

 

 

- Jozo Šimunović mi je veliko otkriće, Niko Datković je potvrdio ono što sam znao, čuvar mreže Zelenika me ugodno iznenadio, također i desni bek Gorupec. Mrzljak je defenzivno bio korektan, a Čanađija sveukupno zadovoljavajući. I to bi bilo to što se pohvala tiče. Za Rebića samo mogu reći da je ovaj SP pokazao da ga Štimac opravdano nije pozvao u A-vrstu. Ne trebamo izmišljati toplu vodu, nego samo kopirati najbolje, kaže Kovač.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.