Niko Kovač uoči Malte: Svaka generacija nosi nešto svoje, imamo dosta mladih igrača koji dobivaju priliku

Ponedjeljak, 08. rujna 2014. 19:15 Napisao/la  SC

Ako bismo Malti dopustili igru, oni imaju dovoljno kvalitetne igrače da nas ugroze, kaže Kovač uoči utakmice protiv Malte u utorak

Nogometna reprezentacija utakmicom protiv Malte počinje kvalifikacijski ciklus za nastup na EP 2016, izbornik Niko Kovač u utorak prvi put vodi reprezentaciju na početku novog ciklusa.


- Utakmica protiv Cipra potvrdila je mnogo toga što smo već imali u glavi, ali donijela je i nove ideje o kojima razmišljamo. Pokušat ćemo postaviti momčad koja će nastaviti s onime što smo pokazali u Puli, a to je pritisak na protivnika radi što ranijeg postizanja pogotka. Malta je uvijek nezgodna, za bilo kojeg protivnika, to sam osjetio i na svojoj koži. Vjerujemo u sebe, ali moramo na terenu pokazati da smo zaslužili ulogu favorita. Moramo usmjeriti utakmicu u željenom smjeru. Oduvijek poštujem svakog protivnika, pa ću tako  i Maltu, ali moramo zaigrati agresivno. Ako bismo Malti dopustili igru, oni imaju dovoljno kvalitetne igrače da nas ugroze. Nijednu utakmicu ne smijemo shvatiti prelagano jer će nam se obiti o glavu, a to ne želim. Moramo biti pravi i tada će Hrvatska sigurno biti pobjednik. Malta je slabija od nas, ali bez naše koncentracije oni mogu napraviti čudo. Gledali smo njihove utakmice, dobro se brane, što smo pokušali simulirati protiv Cipra, kaže Kovač.

Stručni je stožer s igračima bio odradio još jedan sastanak na kojemu je tema bila nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu:

- Ono što je bilo, to više ne možemo promijeniti. Za nas su bitni danas i sutra, na to možemo utjecati. Svaka generacija nosi nešto svoje. Sada imamo dosta mladih, kvalitetnih igrača koji dobivaju priliku. Kad nam se vrate Perišić i Rebić, imat ćemo još veći fond igrača. Tko god bude igrao dobro, ima šansu dobiti poziv, a svi koji su ovdje zaslužili su ga, govori Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.