Niko Kovač: U Lisabonu se igralo u visokom ritmu, vrijeme u Brazilu je teže i igrat će se sporije

Nedjelja, 25. svibnja 2014. 19:49 Napisao/la  SC

Drago mi je zbog Luke. Ne samo zato što je još jedan Hrvat osvojio Ligu prvaka, nego zato što je Modrić to zaslužio svojim ponašanjem, kaže Kovač

Luka Modrić postao je osmi Hrvat koji je osvojio Ligu prvaka, a hrvatski je reprezentativac nakon osvajanja prestižne titule izabran među 11 najboljih igrača 59. izdanja Lige prvaka.


- Drago mi je zbog Luke. Ne samo zato što je još jedan Hrvat osvojio Ligu prvaka, nego zato što je Modrić to zaslužio svojim ponašanjem. On je pravi profesionalac, čovjek. Odigrao je izvrsnu utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu i ovo je vrhunac svega što je radio u protekle dvije godine. Luka je sada pun pozitivnih misli, a na nama je da ga osvježimo i pripremimo za Svjetsko prvenstvo. Nismo se čuli, kasnije ću ga nazvati, kaže izbornik Igralo se u Lisabonu u vrlo visokom ritmu, s puno sprinteva, a vrijeme u Brazilu je teže i igrat će se sporije zbog vlage. I treneri i igrači morat će drugačije razmišljati. Niko Kovač

Kovač nema trenerski uzor, niti se misli baviti idejama vrhunskih trebera poput Diega Simeonea:

- Atletico je momčad koja je na okupu već dvije, tri godine. Igralo se u Lisabonu u vrlo visokom ritmu, s puno sprinteva, a vrijeme u Brazilu je teže i igrat će se sporije zbog vlage. I treneri i igrači morat će drugačije razmišljati. Nama izbornicima nije baš tako jednostavno kao klupskim trenerima. Izbornici moraju pripremiti svoju ekipu u vrlo kratkom roku. Mi ćemo se potruditi da naše pravo lice bude ono drugo poluvrijeme u uzvratnoj utakmici protiv Islanda, govori Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.