Niko Kovač: Tako je to u nogometu! Kada ne ide, onda ništa ne valja!

Utorak, 24. lipnja 2014. 01:06 Napisao/la  SC

Možemo sada raspravljati o tome je li trebalo nekoga ranije uvesti u igru ili nije, činjenica je da je Meksiko u drugom dijelu utakmice bio bolji, kaže Kovač

Niko Kovač pošteno je priznao da je Hrvatska poražena od bolje momčadi, u utakmici protiv Meksika nije presudila taktika i pojedinačna kvaliteta nego veća uigranost i kompaktnost momčadi.

- Čestitam Meksiku, jer su pokazali da su bolja momčad. Postignuli su dva pogotka iz prekida, ono što smo trebali spriječiti. U ovakvim utakmicama odlučuju sitnice, a prekidi su bili sitnice koje su odlučile. Igrali smo 1-4-1 u sredini, imali smo problema na lijevoj strani u prethodnim utakmicama, htio sam s Pranjićem malo više osloboditi Olića u defenzivi. Mislim da je to bilo dosta dobro, ali smo premalo učinili u igri prema naprijed. Kasnije smo Pranjića vratili na lijevi bok, ušao je Kovačič u sredinu, ali nije se dogodio pomak u igri, odmah smo primili pogodak. Čim smo se otvorili, odmah su nas kaznili. Do primljenog pogotka djelovali smo kompaktno, nismo im dozvolili da nas ugroze, ali u igri prema naprijed pružili smo premalo. Meksiko je imao veliki repsket, nisu igrali presing jer su znali da ih možemo iskontrirati. Dugo smo se nadmudrivali, ali onda smo pali. Ne znam zašto, možda nismo više mogli fizički izdržati, nisam siguran. Moramo priznati da su Meksikanci u drugom poluvremenu bili bolji, kaže Kovač.

Odmah nakon poraza počele su očekivane kritike:

- Tako je u nogometu! Kada ide dobro, onda je sve odlično. Kada ne ide, onda ništa ne valja. Ja smatram da je trebalo tako, ja sam izbornik. Poštujem tuđa mišljenja, ali ja odlučujem. U prethodnim utakmicama je bilo dobro, protiv Meksika nije. Mislim da rezultat nije realan, nismo bili toliko lošiji od Meksika. Možemo sada raspravljati o tome je li trebalo nekoga ranije uvesti u igru ili nije, činjenica je da je Meksiko u drugom dijelu utakmice bio bolji. Lijepo je što smo bili ovdje,  mislim da smo navijače time razveselili. Protiv Meksika ih nismo razveselili, putujemo kući. Dali smo maksimum, zaključuje Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.