POJAČANI STRUČNI STOŽER

Niko Kovač priključio Jovera i Hamiltona

Četvrtak, 22. svibnja 2014. 17:49 Napisao/la  SC

Francuz Jover radi u Montpellieru, Irac Hamilton bit će zadužen za GPS sustav, kaže Kovač

Izobrnik Niko Kovač održao je presicu na kojoj je još jednom objasnio situaciju oko Ivana Strinića:

- Nažalost, situacija sa Strinićem nije dobra i odlučili smo da neće moći s nama na pripreme u Austriju niti na Svjetsko prvenstvo. Bio bi još najmanje deset dana izvan pogona, bez priprema i bez treninga. Žao mi je Strinića, to je igrač koji je dugo u reprezentaciji, ali moramo biti korektni i prema njemu i prema drugima te pronaći neko drugo rješenje. Na njegovoj poziciji možda i nemamo veliki izbor igrača, no ne znači da nemamo momke koji mogu tamo zaigrati. Vidjet ćemo u Bad Tatzmannsdorfu tko može uskočiti bude li trebalo, dodao je Kovač.

Reprezentacija u petak kreće put Bad Tatzmannsdorfa.

- Dani su nam ispunjeni od prvog do zadnjeg trenutka, pola smo godine planirali pripreme. Prije Islanda smo imali malo vremena i oslonili se na ono što je provjereno. Sada smo sve posložili onako kako mislimo da bi bilo dobro, maksimalno profesionalno. Idemo putem kojim moramo ići, držimo se modernog svijeta. Moramo pratiti sve, ne samo svoje igrače nego i protivnike, govori Kovač.

Analitičari koji pomažu hrvatskom stručnom stožeru bit će Nicolas Jover i Barry Hamilton:

- Koristimo novi sustav video-analize koji koriste i veliki europski klubovi. Francuz Jover radi u Montpellieru, u dogovoru sa svojim klubom analizirat će i naše i utakmice protivnika. Bio je s nama već i u Švicarskoj, tamo se taj test pokazao vrlo kvalitetnim. Irac Hamilton bit će zadužen za GPS sustav na treninzima, kako bismo pratili koliko igrači istrče. Moramo ići u intenzivne treninge, paziti na umor, i bit će dosta individualnog rada. U Osijek ćemo možda ići malo načeti, ali cilj je biti maksimalno snažan u Brazilu. Pripazit ćemo na ozljede, radit ćemo na eksplozivnosti i na taktici. Držat ćemo se onoga što smo radili u zadnjim utakmicama, nešto ćemo i dodati, ali ne mogu otkrivati detalje, zaključuje Kovač

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.