Niko Kovač: Nije utakmica protiv Azerbejdžana dvoboj između Prosinečkog i Kovača

Ponedjeljak, 31. kolovoza 2015. 14:27 Napisao/la  SC

Prosinečki je posložio Azerbajdžan na impresivan način, sve će okrenuti u odnosu na utakmicu iz Osijeka. Unaprijedio im je igru, sada su agresivni, čvrsti i kompaktni, kaže Kovač

Hrvatska nogometna reprezentacija 3. rujna igra protiv Azerbajdžana, koji vodi Robert Prosinečki. Izbornik Azerbejdžana preporodio je momčad koju je preuzeo od Bertija Vogtsa, Prosinečki se ne šali u najavama da će Hrvatska imati velikim problema u četvrtak.

- Prosinečki je posložio Azerbajdžan na impresivan način, sve će okrenuti u odnosu na utakmicu iz Osijeka. Unaprijedio im je igru, sada su agresivni, čvrsti i kompaktni. Ne gledam to kao dvoboj Prosinečkog i Kovača. Očekuju nas i teški vremenski uvjeti - visoka temperatura uz veliku vlagu - te neće biti jednostavno, a razvoj azerbajdžanskih igrača potvrđuje i plasman dva njihova kluba u Europsku ligu. Nadamo se pobjedi, ali nećemo se prošetati do nje. Ne možemo puno toga odraditi u pripremi utakmice, ali nadam se da ćemo ostvariti ono što želimo. Sto posto smo usredotočeni na Azerbajdžan, Norveška je još daleko. Treba prvo odraditi prvi korak, a tek nakon Azerbajdžana ćemo znati što trebamo raditi protiv Norveške i s koliko bodova možemo biti zadovoljni, kaže izbornik Niko Kovač pred utakmice protiv Azerbejdžana (3. rujna) i Norveške (6. rujna).


Na Kovačevu popisu nalaze se petorica igrača, koji su ljetos promijenili klubove:

- Srce nam skače do neba kada vidimo u kakvim klubovima igraju. Sada se moraju dokazivati iz tjedna u tjedan, na svakom treningu i veća im je odgovornost da neprestano budu na svjetskoj razini, to je veliko opterećenja. Mogu reći da imam slatke brige oko sastava, smatra Kovač.

U preostalim kvalifikacijskim utakmicama neće biti navijača:

- Tužni smo, razočarani, a čuo sam se s igračima i oni su manje-više u šoku jer taj bod nismo ni ukrali ni kupili. Žalili smo se i nadam se da ćemo ga dobiti natrag. No, dečki su i do sada davali sve, a sada bi mogli još i više. Možemo biti jako neugodna momčad kada nam se još probudi i inat, a silno želimo na Europsko prvenstvo. Nama su navijači uvijek bili podrška i žao mi je zbog odluke o neodlasku navijača. To je žalosno, ali ni HNS ni reprezentacija tu više ne mogu ništa i generacije će imati iste probleme ako država ne pomogne u zaustavljanju huliganizma. Teško je ne razmišljati o tome, kaže Kovač.

Kovač je nekoliko riječi posvetio Miji Caktašu i Andreju Kramariću.

- Caktaša znam još iz mlade reprezentacije, tamo je bio stožerni igrač. U veznom redu može pokriti sve pozicije i pozvan je zato što je pokazao vrlo, vrlo dobru igru te bio uz Kalinića ključni igrač Hajduka. Svi bismo voljeli da Kramarić igra u Leicesteru, ali i to je dio sporta. Ne dobije li priliku, pronaći će drugu sredinu i ne bojim se za njega. On je pravi igrač, radi na sebi i sigurno će biti dobre volje kada nam dođe, zaključuje Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.