TEŽAK PORAZ U OSLU Niko Kovač: Ne bojim se otkaza, najbitnija je reprezentacija!

Nedjelja, 06. rujna 2015. 20:45 Napisao/la  SC

Nema nikakvog bojkota. Igranje za klubove i reprezentaciju su dva različita pojma. Bez maksimalnog angažmana ne možemo dobiti ni Norvešku ni Azerbajdžan, kaže Kovač


Hrvatska je porazom (0:2) u Oslu kompromitirala poziciju na ljestvici i što je još gore, slaba igra ne potiče optimizam uoči završnice kvalifikacija.

- Doživjeli smo zasluženi poraz! Osim desetak minuta početkom drugoga dijela mi smo bili lošiji suparnik. Čestitam Norveškoj, pokazali su sve što mi nismo. A što smo htjeli. Nismo imali želje, htijenja, niti smo ostavili srce na terenu. Ta je priča krenula još od domaće utakmice s Norveškom, ako ne idete na glavu, ne možete pobijediti. To je nogomet. No, ovako se on ne smije igrati. Ne znam što se događa, to trebate pitati igrače. Oni su znali što smo zahtjevali, nisu to pružili. Na terenu imate 11 igrača koji moraju odraditi zacrtani posao. Znali smo da će Norveška biti fizički jaka, da će prijetiti iz prekida. Ničime nas nisu iznenadili, ali nismo došli do svoje igre, kaže izbornik Niko Kovač:

Mislite li da su vas igrači bojkotirali?

- Ma ne, nema nikakvog bojkota. Ali, nije lako igrati u reprezentaciji. Igranje za klubove i reprezentaciju su dva različita pojma. Bez maksimalnog angažmana ne možemo dobiti ni Norvešku ni Azerbajdžan. Normalno da vjerujem u plasman u Francusku, mi u sljedeće dvije utakmice moramo dohvatiti svih šest bodova. I čekati kiks Norveške. Sve je moguće, kako smo sada bili loši, tako u budućnosti možemo biti dobri. I molit ćemo Boga da nam Norvežani malo pomognu. Treća reprezentacija ide u baraž, najbolja čak ide izravno u Francusku. Ne znam kako tu stojimo, govori Kovač.

Bojite li se otkaz

- Ne znam, to sada nije bitno. Najbitnija je reprezentacija, a ne moje ili nečije ime. Odgovorni ljudi će donijeti najbolju odluku za hrvatski nogomet, zaključio je Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.