Niko Kovač, nakon Malte: Ovo nije naš maksimum, za to nam treba još vremena

Utorak, 09. rujna 2014. 23:00 Napisao/la  SC

Ne možemo odmah igrati nogomet kakvog želimo, moramo si dati malo vremena, uigrati se, nakon čega ćemo sigurno biti ovakvi kao danas u svih devedeset minuta, rekao je izbornik Kovač

Malta je apsolvirana rezultatom 2:0 i igrom iz drugog poluvremena kakvoj teži hrvatrska nogometna reprezentacija. To su već pokazali u kontrolnom ogledu protiv Cipra u Puli, nesumnjivo je da će s vremenom pomlađeni sastav Nike Kovača rasti i dizati se. Izbornik je nakon susreta jasno dao do znanja da se za igru kojem svi teže treba dodatno raditi, za što je potrebno i vrijeme.

- Ne možemo odmah igrati nogomet kakvog želimo, moramo si dati malo vremena, uigrati se, nakon čega ćemo sigurno biti ovakvi kao danas u svih devedeset minuta. Ne bih sada želio ulaziti u pojedninačne analize nastupa mojih igrača, mogu samo reći kako sam zadovoljan njihovim pristupom u današnjoj utakmici. Niti jedan protivnik nije lagan, znali smo da će se Malta postaviti gusto u obrani i pokušali smo odgovoriti najbolje što smo mogli, rekao je Niko Kovač.

Dodao je i kako je zadovoljan nastupima mladih, Halilovića i Kramarića. Kako i ne bi, kada mu je ovaj potonji uzvratio na najbolji mogući način. Bio je Kramarić konstantna opasnost po vrata Malte, zabio je poodak, imao niz prilika.

- Što se tiče Halilovića, taj dečko ima osamnaest godina i jasno je da če njegov učinak kako u klubiu, tako i u reprezentaciji samo rasti. Ne možemo još uvijek od njega očekivati da će preuzeti ulogu lidera, pokazuje svoj maksimum i to je uvijek lijepo vidjeti. Kramariču pak, svaka čast na svemu što je u ove dvije utakmice pokazao. Ušao je, zabio pogodak i na najbolji mogući način sebe predstavio u nacionalnom drrsu. Vidimo da u tim igračima imamo veliki zalog za budućnost, kazao je izbornik nacionalne nogometne vrste.

Slijede ogledi protiv Bugarske i Azerbajdžana u listopadu, Kovač je uvjeren kako će već tada Hrvatska izgledati mnogo bolje.

- Ja sam uvjeren da ćemo mi u svakoj sljedećoj akciji izgledati mnogo bolje, da ćemo moći u željenom ritmu igrati u skoro vrijeme. Očekujem nastavka dobre forme, od nekih igrača i ono što sam od njih već tražio. Nije isključeno da ćemo igrati s dvojicom napadača, no od Kovačića i Halilovića sam i danas očekivao da preko krila stvaraju prostor sebi i Mandžukiću u sredini. Trebamo napraviti analizu svega i krenuti dalje još jači, zaključio je Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.