Niko Kovač, izbornik: Naša je skupina vrlo izjednačena, bez ijednog slabog protivnika

Subota, 25. srpnja 2015. 19:51 Napisao/la  SC

 Hrvatska ima pravo biti favorit u ovoj skupini, naše iskustvo odlazaka na velika natjecanja i igračka kvaliteta daju nam to za pravo, kaže Kovač o ždrijebu kvalifikacija za SP

Na ždrijebu kvalifikacijskih skupina u St. Petersburgu HNS su predstavljali predsjednik Davor Šuker, izbornik Niko Kovač i team managerica A reprezentacije Iva Olivari. Hrvatska se nalazi u Skupini I sa Islandom, Ukrajinom, Turskom i Finskom.

- Čestitam domaćinima na jako lijepoj ceremoniji kojom su najavili da Svjetsko prvenstvo u Rusiji može biti pravi spektakl. Što se naše skupine tiče, ona je kvalitetna, neugodna, teška i vrlo izjednačena, bez ijednog slabog protivnika što znači da nas često čekaju teški ogledi u nekoliko dana. Treba imati na umu i da je manje utakmica što znači da je i manje prostora za kiks, svaka utakmica postaje još važnija. Bilo je na papiru sigurno i težih protivnika od Islanda iz druge skupine, no Island u ovim kvalifikacijama pokazuje visoku kvalitetu. I sami smo se uvjerili da to nije nimalo lagan protivnik, a uvjeravaju se i Nizozemci i ostale momčadi u toj skupini. Iz treće i četvrte skupine dobili smo po koeficijentu najjače moguće protivnike, što dovoljno govori. Imamo s njima i različitih iskustava, nikada nije bilo lagano, dapače, a obje momčadi imat će veliki motiv izboriti Svjetsko prvenstvo. S Finskom nismo nikada igrali, ali još su jedna momčad za koju znate da će odigrati čvrsto i da je to u svakom slučaju teško gostovanje. Uz sve nabrojano, Hrvatska ima pravo biti favorit u ovoj skupini, naše iskustvo odlazaka na velika natjecanja i igračka kvaliteta daju nam to za pravo. Hrvatska se mora dobro pripremiti, ući u kvalifikacije skromno, ali s velikim samopouzdanjem i duboko vjerujem da može ostvariti cilj i plasirati se u Rusiju, rekao je Niko Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.