Niko Kovač, hrvatski izbornik: Ima u nama još dosta potencijala, ali budimo zadovoljni!

Četvrtak, 19. lipnja 2014. 11:43 Napisao/la  SC

Vidjeli smo u utakmici protiv Brazila da se protiv Meksika može doći u šansu. Meksiko je vrlo jak, ali i mi smo jaki, kaže Kovač nakon uvjerljive pobjede protiv Kameruna

Niko Kovač postao je izbornik koji je ostvario najveću pobjedu na jednom svjetskom prvenstvu, onih 3:0 protiv Njemačke u Lyonu 1998. godine statistički odlazi u povijest:
 
- Ovo što su igrači odradili u onakvim uvjetima zaslužuje čestitke. Ako jedan Mario Mandžukić, koji je fizički super spreman, kaže da se u onakvim uvjetima nije moglo igrati, onda je sve jasno. Bilo je teško stajati, a kamo li trčati u onakvim uvjetima. Ja sam presretan! Moram reći da na početku nismo ušli kako treba u utakmicu, Kamerun  je držao loptu i stvorio nekoliko prilika. Kako je vrijeme odmicalo, bivali smo sve bolji. Olićev rani pogodak otvorio je utakmicu, ima u nama još dosta potencijala. Previše smo šansi dozvolili protivniku. S druge strane mogli smo postići  više pogodaka, ali budimo zadovoljni. Rezultat zvuči dobro, nećemo dugo slaviti, jer se moramo regenerirati. Pokazali smo pravo lice poslije nesretnog poraza. Odlična igra protiv Brazila, koju smo također taktički odlično pripremili, dala nam je snagu i vjeru, nadam se da ćemo za pet dana opet to potvrditi, kaže Kovač.

U odnosu na utakmicu protiv Brazila, jedina bitna taktička promjena uvjetovana je zamjenom Sammir - Kovačić:

- Sammir je odlično radio tijekom priprema, stavio sam ga jer smo trebali pobjedu. Tražili smo ofenzivniju varijantu, Kovačić u prvoj utakmici nije došao do izražaja u igri prema naprijed. Naravno da je tome razlog i činjenica da je Brazil jaka momčad. U prvom smo dijelu imali problema u defenzivi na lijevoj strani, pa smo u drugom dijelu prebacili Perišića na lijevi bok. Perišić u defenzivi više radi od Olića, mislim da smo to dobro kompenzirali, smatra Kovač.

Očekivana pobjeda protiv Kameruna bila je preduvjet da Hrvatska ostvari plasman u drugi krug natjecanja pobjedom protiv Meksika:

- Čeka nas utakmica protiv ozbiljnog protivnika, vidjeli smo snagu Meksika u utakmici protiv Brazila. Meksiko je momčad koja ima karakter, zajedništvo, igraju agresivni nogomet, jaki su prema naprijed i ranjivi prema natrag. Vidjeli smo u utakmici protiv Brazila da se protiv njih može doći u šansu, nadam se da ćamo okomitim loptama stvoriti prilike, imamo igrače koji znaju utrčati u prazan prostor i postići pogodak.  Meksiko je vrlo jak, ali i mi smo jaki, zaključuje Kovač. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.