Niko Kovač: Rekao sam igračima da se u ovih deset dana mogu promijeniti njihovi životi

Utorak, 19. studenog 2013. 22:53 Napisao/la  SC

Vjera u hrvatski nogomet je vraćena, iako je ja nikada nisam izgubio. Hrvatski nogomet se mora promijeniti, od najmlađih selekcija jer kada dođemo na velika natjecanja jednostavno nestanemo, rekao je Kovač

Niko Kovač ispuno je zadanji cilj i vidljivo je bilo da je hrvatskom izborniku pao kamen sa srca nakon posljednjeg zvižduka.

Niko Kovač prije i poslije utakmice srdačno se pozdravio s izbornikom Islanda Larsom Lagerbäckom
- Ispričao se zbog afere oko pive koja se pojavila u medijima što sugerira kakav je gospodin. Želim mu se zahvaliti i na fair playju s njihove strane.

- Hvala svima, počevši od bivšeg Igora Štimca koji nas je doveo do dodatnih kvalifikacija i navijačima, te našim nogometašima koji su ostavili srce i dušu. Skidam kapu i ponosan sam na njih, rekao je Niko Kovač.

- Nitko nije mogao sanjati da ćemo se posložiti već u drugoj utakmici. Imamo viziju i cilj, pokušali smo to već provesti u prvoj utakmici, ali to je puno teže na gostovanju, nego na domaćem terenu. Ovo je bio moderan nogomet, vidjeli smo ono što nas krasi od tehnike,  kreacije do tih okomitih lopti, ustvrdio je hrvatski izbornik.

- Igrao sam ovakve utakmice, znam kakav je pritisak na igračima. Možemo govoriti da su oni profesionalci, da zarađuju puno novaca, ali kada dođe ovakva utakmica uvuče se strah i nestane samopouzdanja. Odlučili smo napasti protivnika, da stvorimo što više prilika. Na kraju smo mogli zabiti i pet pogodaka, ustvrdio je Niko Kovač.

Niko Kovač prokomentirao je povratak Danijela Pranjića.
Znao sam kakav je Danijel igrač. Bio sam uvjeren da nam može pomoći. Napravili smo pravi posao, htio bi svima dati ocjenu pet, rekao je Kovač.

 

- Krasilo nas je zajedinštvo. Sve utakmice u kvalifikacijama smo se borili, a sada smo pokazali žar i duh kada je bilo potrebno. UVijek može bolje, ali ovo nam je bila tek druga utakmica. Nije lako pripremiti i posložiti glave. Treneri u klubovima za to imaju mjesece. mi to nismo imali. Bilo nam je lako pripremiti se na osnovu kvalitete igrača. Kada autmoatiziramo neke stvari, bit će puno lakše i još bolje, dodao je Kovač.

- Moj cijeli život nije jednostavan. Rekao sam igračima da se u ovih deset dana mogu promijeniti njihovi životi. Znao sam da će ovih  mjesec dana biti najtežih u mojem životu. Ali, kada je ovakav završetak to se isplati. Vjera u hrvatski nogomet je vraćena, iako je ja nikada nisam izgubio. Hrvatski nogomet se mora promijeniti, od najmlađih selekcija jer kada dođemo na velika natjecanja jednostavno nestanemo. Sada ćemo proslaviti ovu pobjedu, zaključio je Niko Kovač.

Bog nam je danas nosio naš dres i nadam se da će ga i dalje nositi! - rekao je Kovač i prokomentirao Mandžukićev crveni karton.

- Prije utakmice pitali su me ako imam plan za crveni karton. Rekao sam da nemam, niti ga ne trebamo. Sa svoje pozicije nisam dobro vidio tu situaciju, ali na snimci sam vidio da je to bio dosta jak prekršaj i da je Mandžukićev crveni karton zaslužen. Nadam se da kazna neće biti velika, bilo bi dobro da svi ekstra igrači budu na SP-u. Što mi je prošlo kroz glavu kod isključenja? U poluvremenu sam vidio žar u očima igrača, imao sam pouzdanje da ćemo izdržati. Bila je to demonstracija moći, pričao je Kovač.

Predsjednik HNS-a Dvor šuker ostvario je cilj. Sada je sve jednostavno i logično, od Štimčeve smjene do plasmana na SP stane cijeli Šukerov mandat:

 

 

- Samo nogomet može ovo napraviti. I hvala mu na tome. Treba puno kockica da se posloži mozaik. Očito smo uspjeli. Ponosan sam što mogu slijediti put Vlatka Markovića, jer obaveza je da Hrvatska bude na velikim natjecanjima. Čestitke na igri i na vraćenom samopouzdanju. Hvala Igoru Štimcu koji je napravio odličan blok, pogotovo u prvom dijelu kvalifikacija, kaže Šuker koji nije zaboravio zahvaliti najmilijima:

- Hvala i kritičarima. I oni su pomogli!

 Fotogalerija: Andro Turina

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.