NIKICA JELAVIĆ ODLUČIO

Ne pogađa me što sam sjedio na klupi protiv Makedonije

Subota, 08. rujna 2012. 15:57 Napisao/la  ZG

Očito mi se uloga jokera dopala kad sam zabio pogodak i riješio utakmicu, kaže Jelavić

Nije gunđao zbog statusa jokera, već je jednostavno „od bijesa“ zatresao mrežu „drskih“ Makedonaca i donio tri boda. Nikica Jelavić nakon sjajne je akcije Luke Modrića i Marija Mandžukića osigurao reprezentaciji bodovno uspješan ulazak u kvalifikacije, a sebi je pritom vjerojatno osigurao i mjesto u udarnoj postavi.

Ćorlukin nastup u Belgiji nije izvjestan
Vedran Ćorluka s bolnom je grimasom napustio travnjak desetak minuta prije kraja utakmice. Ozlijedio se u dvoboju s makedonskim napadačem Ristićem i još je neizvjesno hoće li moću zaigrati u utorak protiv Belgije u Bruxellesu.
- Moramo odati priznanje Ćorluki. Njegova je ozljeda kronična, bori se s tim, a liječnička služba čini maksimalne napore da ga osposobi. Dakle, problemi nisu od jučer, tetive su ga mučile još dok je bio u Dinamu! Ali, Ćorluka ima visok prag tolerancije na bol, u 25 godina ne sjećam se da je netko igrao s takvom ozljedom. Svi ostali igrači su spremni, kaže dr. Fabijan Čukelj.

- Očito mi se uloga jokera dopala kad sam zabio pogodak i riješio utakmicu, ha ha ha… Šalu na stranu, volio bih biti u prvih 11, ali me ne pogađa to što sam bio na klupi, naglasio je Jelavić.

Je li se u međuvremenu čuo s belgijskim vezistom Marouaneom Fellainijem, svojim suigračem iz Evertona?

- Nismo se čuli nakon sinoć, ali još smo ranije razgovarali o našoj međusobnoj utakmici. Obojica se veselimo i obojica očekujemo pobjedu! Ma, Belgija ima odličnu momčad, svi igraju u velikim europskim klubovima… A, Fellaini je top klasa!

Top klasa je i Jelavićev konkurent za mjesto u vrhu napada - Mario Mandžukić. Kako „trpe“ međusobnu konkurenciju?

- Mandžukić i ja smo cimeri, a izvan terena i prijatelji. Imamo normalan odnos i nema se tu što više reći.“

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.