Nećemo govoriti o kiksevima, znamo što nam je činiti!

Subota, 25. ožujka 2023. 23:23 Napisao/la  SC

Lijepo je na početku osvojiti bodove, ali ako ne uspiješ odmah, moraš uspjeti kasnije, kazao je izbornik

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Hrvatska je izgubila dva boda u 93. minuti, Wales je izjednačio (1:1) iz prekida i osvojio bod na Poljudu:

- Šokantno je da smo primili gol u zadnjoj minuti, ali to je tako u životu. Nekad dobiješ, nekad izgubiš, nekad ti se vrati, nekad ne. Imali smo situaciju da damo drugi gol, to je trebalo tada riješiti. Nismo uspjeli, onda smo čuvali utakmicu i primili gol iz jedinog načina na koji stvaraju opasnost. Spremali smo se za takve prekide, ali nismo se uspjeli obraniti. Šok, šok, ništa, izgubili smo dva boda i moramo dalje. Imali smo šanse za drugi gol i to je bio ključ svega. U drugom dijelu smo malo pali i desetak minuta igrali slabo, no to se riješilo zamjenama. Na kraju smo sve imali u svojim nogama, ali eto, dogodio se ovaj kiks na početku kvalifikacija. Uvijek ovako uđemo u kvalifikacije, kazao je Zlatko Dalić.

Hrvatska sada igra protiv Turske:

- Nećemo stvarati pritisak izrazima kiks, ne kiks. Lijepo je na početku osvojiti bodove, ali ako ne uspiješ odmah, moraš uspjeti kasnije. Nećemo govoriti o kiksevima, znamo što nam je činiti. Treba osvojiti 17 ili 18 bodova i to je to, poručuje Dalić.

 Kako komentirate Kramarićevu sebičnost krajem prvog dijela?

- Nekad igrači ne reagiraju kako treba. Moramo ispoštovati jedni druge. Nismo to odigrali i to te kazni. Moraš poštovati suigrače. Ivan je mogao sam ići prema vratima.

Zašto je Modrić izašao u 93. minuti?

- Da dobije nagradu publike i da sačuvamo minute. Nije to bio oproštaj.

Hoće li biti promjena za Tursku?

- Moramo se pripremiti, bit će promjena, ali ovisno o tome kako se dečki osjećaju. Nemamo puno vremena, u dva dana moramo napraviti sastanak i analizu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.