ZLATKO DALIĆ Ne treba umirati u ljepoti, nego igrati na rezultat

Utorak, 13. listopada 2020. 15:27 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić nakon utakmice protiv Švedske najavio je pobjedu protiv Francuske u srijedu (20.45) u Zagrebu.

- Dolaze nam svjetski prvaci, najbolja momčad na svijetu, ali mi želimo dobiti iako nas čeka najteža utakmica u ovom ciklusu. Ne smijemo griješiti i biti u crnoj rupi kao protiv Švedske, jer Francuzi kažnjavaju svaku pogrešku. Imaju vrhunske igrače, brzinu, tranziciju. Moramo biti puno odgovorniji nego protiv Švedske s više discipline i trke. Ali straha nema, zašto bi bilo straha? Igramo kod kuće, malo jesmo umorni, ali i onu su. Idemo uživati. Nekim igračima ovo bi bila treća utakmica u sedam dana i zato moramo paziti na to. Ne bih htio da se netko ozlijedi, jer je igrao previše, stoga ćemo napraviti zamjene. Nema Brozovića, ali tu su Badelj, Kovačić i Rog. Poštedjet ćemo neke igrače, ali ne znači da ćemo biti slabiji. Uvest ćemo tri-četiri svježa igrača. Kramarić? Vidjet ćemo, ne želim ga forsirati da ga izgubimo na duže. Ako ne bude spreman, bit će na klupi i možda ući tijekom utakmice. Francuzi žele biti prvi, žele pobijediti, ali želimo i mi. Neće biti lako, zna se što je najvažnije, da ne gubimo lopte, a kad se izgubi, da radimo prekid i vratimo se. Kao i prekidi, to je ono na što moramo paziti. I nije bitno tko igra kod njih, oni imaju tri momčadi i sve su vrhunske. Najskuplji su i najbolji su na svijetu. Moramo naći načina kako se nositi s njima. Kad se radila analiza SP-a, jedina momčad koja je imala manji posjed i pobjeđivala bila je francuska momčad. Zato ne treba ići na pas-igru, umirati u ljepoti, nego igrati na rezultat, nije bitna izvedba, nego ne griješiti, kaže Dalić.

Prioritet je bila utakmica protiv Švedske zbog ostanka u Ligi nacija, utakmica protiv Francuske više opterećuje zbog negativnog niza u međusobnim utakmicama:

- Nama je i Švicarska bila prioritet, da ne ispadnemo iz Top 10 i statusa nositelja za kvalifikacije za SP. Istao tako i Švedska i svaka druga utakmica. Dva puta smo gubili 2-4 jer smo griješili. Treći gol iz prekida, iz čiste situacije s igračem više u skoku. To su sitnice koje momčad poput njih iskoristi. Možda protiv Švicarske i Švedske nisu, ali protiv Francuske greške će biti kažnjene. Moramo biti svi u bloku, svi u presingu i na taj način parirati. Bit će opasno kad je posjed lopte naš, to je malo čudno, ali oni su nakon oduzete lopte najopasniji. Protiv Švedske smo igrali u drugom sistemu, igrači su dobro reagirali, njihove reakcije su pozitivne, njima je to bilo dobro i sigurno će biti jedan način kako budemo igrali. S druge strane, pali smo i čim jedna počne štekati, osjeti se na svima. Time smo izgubili dominaciju, presing... Svjestan sam da nećemo tako moći igrati, morali smo se odmoriti u posjedu lopte, čuvati energiju. I tu smo pali u sporiji ritam u kojem su se oni vratili i stvorili neke stvari koje su mogle po nas biti pogubne. Znamo zašto je to bilo tako, zaključuje Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.