NAVIJAČKO VELEPOSLANSTVO

Jovanović podržao osnivanje navijačkog ureda u Poljskoj

Četvrtak, 17. svibnja 2012. 16:10 Napisao/la  Z. G.

Potpisana je povelja kojom se želi omogućiti siguran odlazak i boravak hrvatskih navijača na EURO-u 

Uputite li se u Poljsku i Ukrajinu i zatreba li vam pomoć, obratite se - uredu hrvatskih navijača. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Riječki regionalni info centar za mlade potpisali su povelju kojom žele omogućiti siguran odlazak i boravak hrvatskih navijača na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Svaki će putnik namjernik iz Hrvatske moći u Gdansku i Poznanu svratiti u ured spomenute udruge Riječkog info centra i ondje zatražiti različite vrste pomoći poput, primjerice, smještaja ili zdravstvene skrbi. Dakako, akcije nisu isključivo vezane samo za ova dva grada, jer će predstavnici Udruge uskakati i u drugim mjestima…

Kako god, Riječki info centar za mlade zajedno će u suradnji s kolegama iz ostalih dijelova Hrvatske brinuti o sigurnosti naših navijača na Euru. Pritom su kontaktirali sva veleposlanstva kao i gradonačelnike Poznana i Gdanska.

- Mi smo potpisali povelju i tim činom dajemo svoj doprinos promicanju ovih aktivnosti, naglasio je ministar Željko Jovanović.

Kakav je odnos s organiziranim klupskim navijačkim skupinama?

- Nešto više o tome mogu reći predstavnici Udruge, jer su oni zaduženi za sve aspekte bitne za siguran odlazak i boravak naših navijača u Poljskoj i Ukrajini pa tako i navijačkih skupina.

U ime Udruge govorio je Zoran Stevanović:

- Najlakše je da navijačke skupine proglasimo divljima, a u cijelom su lancu zakazali i svi drugi. Mi ne očekujemo da navijačke skupine prve kontaktiraju nas, nego bismo mi trebali njih, objasnio je Stevanović.

Stevanović je pritom istaknuo da se Udruga bori protiv bilo kakvog oblika diskriminacije, a pritom je podsjetio i na stari engleski slogan: "Nogomet nas razdvaja 90 minuta, a spaja cijeli život". Pitanje je, tek, koliko se same navijačke skupine uklapaju u takvu viziju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.