Zlatko Dalić: Načekat ćemo se da dođu novi igrači poput Perišića i Kramarića

Ponedjeljak, 13. studenog 2023. 13:23 Napisao/la  SC

Bilo bi glupo s moje strane da potonem! Nisam ja zaboravio biti izbornik, a nisu ni igrači zaboravili igrati nogomet, kaže Dalić

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

HNS je objavio izvještaj s konferencije za novinare izbornika Zlatka Dalića u kojemu između ostaloga stoji:

- Zadnja dva poraza su nam zakomplicirala situaciju, ne ovisimo više samo o sebi. Protiv Turske i Walesa smo igrali slabo, to su možda i najlošije dvije vezane utakmice otkako sam izbornik. Bilo je zaista loše i to u najgore vrijeme. Fokusirani smo na sljedeće dvije utakmice, na osvajanje šest bodova i samo na sebe. Bruno Petković neće biti s nama, žao mi je, vraća se u klub jer nije do kraja zaliječio ozljedu. Sinoć je i Mateo Kovačić osjetio mišić, tako da danas neće doći. Ostaje u Manchesteru na pregledu, rekao je u uvodu Zlatko Dalić

- Nisam prepoznao situaciju, a splet puno okolnosti doveo je do tih rezultata. Činjenica je da smo bili ostali bez kompletnog napada, a ciklus ranije su bili među najboljima. Perišić i Kramarić su puno dali, a tad su nedostajali. Nisam procijenio situaciju i osjetio da nešto ide po krivu. Nećemo se vraćati, moramo se spremiti da ispravimo to što je bilo loše. Bilo bi glupo s moje strane da potonem. Nikad nisam bio jači, motiviraniji i pozitivniji. Tako je i s igračima. Nisam ja zaboravio biti izbornik, a nisu ni igrači zaboravili igrati nogomet. Ono je bilo loših sedam dana, kazao je Dalić.

O eventualnoj promjeni formacije...

- Ne može biti da odjednom ne valja ono što je bilo dobro šest godina. Bilo je loše, ali to nije razlog da sve ispremiješam i da krećemo od početka. Neću puno mijenjati. Ono što me ohrabruje je to da ćemo imati više dana i treninga do utakmice. To nam daje za pravo da se nadamo boljem. U ovom trenutku za nas nema lakih protivnika. Latvija će se htjeti dokazati, podići si cijenu. Moramo toga biti svjesni. Moramo biti strpljivi, kompaktni, ne gubiti glavu. Imaju visoke igrače, opasni su u prekidu. Nisu brzi prema naprijed, igraju slično kao Wales. Moramo biti spremni na to da nam mogu napraviti neugodnost. Armenija i dalje ima šanse za Euro, ali idemo korak po kora, kazao je Dalić.

O izostancima Ivana Perišića i Andreja Kramarića...

- To je evidentan problem, naučeni smo na vrhunske predstave Ivana Perišića i Andreja Kramarića i tek sad vidimo koliko oni nedostaju. Netko će ih naslijediti, no da će netko tako skoro tako dobro igrati, neće. Treba vremena da takvi igrači stasaju. Raduje povratak Kramarića, nije u minutaži koja ukazuje na optimalnu formu, no vraća se. Nadam se da će doći netko novi, ali načekat ćemo se, smatra Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.