U BIRANOM DRUŠTVU

Modrić izabran među 15 najboljih veznjaka svijeta

Ponedjeljak, 26. studenog 2012. 17:26 Napisao/la  SC

Hrvatski se veznjak našao u izboru FIFPro i FIFA-e koji nominiraju 55 nogometaša

 

Hrvatski reprezentativni veznjak i član madridskog Reala Luka Modrić nalazi se u biranom društvu. Izabran je među 15 najboljih veznjaka svijeta. U izboru koji je prije osam godina pokrenula svjetska nogometna federacija (FIFA) i svjetsko udruženje nogometnih profesionalaca (FIFPro) je sudjelovalo 45 tisuća profesionalnih nogometaša

FIFPro i FIFA nominirat će 55 nogometaša (5 vratara, 20 obrambenih, 15 veznjaka i 15 napadača), a glasovanje će odrediti najbolju momčad godine. Prema očekivanju na popisu onih koji su obilježili nogometnu 2012 godinu najviše je Španjolaca, a nominirani veznjaci su: Xabi Alonso (Španjolska, Real Madrid), Sergio Busquets (Španjolska, Barcelona), Cesc Fabregas (Španjolska, Barcelona), Steven Gerrard (Engleska, Liverpool), Eden Hazard (Belgija, Chelsea), Andres Iniesta (Španjolska, Barcelona), Frank Lampard (Engleska, Chelsea), Luka Modrić (Hrvatska, Real Madrid), Mesut Özil (Njemačka, Real Madrid), Andrea Pirlo (Italija, Juventus), Franck Ribéry (Francuska, Bayern), David Silva (Španjolska, Manchester City), Bastian Schweinsteiger (Njemačka, Bayern). Yaya Toure (Obala Bjelokosti, Manchester City) i Xavi Hernandez (Španjolska, Barcelona).

Jedini debitant na ovome popisu je 21-godišnji Belgijanac Hazard, a u posljednje tri godine ovim su izborom dominirala dvojca Španjolaca, oba članovi Barcelone. Andres Iniesta sakupio je tri a Xavi četiri uzastopna izbora momčad godine. Od svih nominiranih samo su Frank Lampard i Andrea Pirlo nominaciju zaslužili u svih sedam godina koliko se provodi ovaj izbor. Trojca najboljih biti će proglašeni i nagrađeni na svečanosti a Ballon d'Or Gala koja će se održati u Montecarlu u ponedjeljak 7. siječnja 2013 godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.