LUKA MODRIĆ OPTIMISTIČAN

Spreman sam i svejedno na kojoj ću poziciji igrati

Utorak, 04. rujna 2012. 13:51 Napisao/la  SC

Protiv Makedonaca je uvijek bilo teško, sjetite se samo one utakmice u Zagrebu, kaže Modrić

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u utorak drugi trening uoči početka kvalifikacija za SP 2014. godine. Treniralo se u Veslačkoj ulici, a nakon jutarnjeg treninga pred novinare su izašli izbornik Igor Štimac i Luka Modrić. Prvi se novinarima obratio izbornik, koji je nakon prospavane noći bio puno bolje volje.

- Najvažnija je vijest da je Ćorluka odradio trening bez većih poteškoća. Sve je za pet. Vratila se ozbiljnost kod igrača, a i pristup je puno bolji nego što je bio protiv Švicarske na Poljudu, objasnio je izbornik.

Luka Modrić u utorak je odradio prvi trening s reprezentacijom. Ovoga puta na reprezentativno okupljanje stigao je kao igrač najvećeg kluba na svijetu.

- Sretan sam jer sam dobio dosta minuta protiv Granade, tako da nam fizičkom planu situacija nije loša. Spreman sam za Makedonce i svejedno mi je na kojoj ću poziciji igrati. U svakomn slučaju bit će teško, protiv Makedonaca je uvijek bilo tako. Sjetite se samo one utakmice u Zagrebu kada smo u drugom poluvremenu preokrenuli zaostatak. Ali mi nemamo izbora, moramo pobijediti!, najavljuje Modrić.

Hrvatska novi kvalifikacijski ciklus otvara s Makedoncima. Četiri dana kasnije Kockaste čeka kudikamo teži ispit. Gostovanje u Belgiji.

- Moramo ići po svih šest bodova! Moramo tako razmišljati, moramo igrati svaku utakmicu na pobjedu, dodao je Modrić, koji je u utorak odradio individualni  trening pod budnim okom pomoćnog trenera Krunoslava Jurčića.

Izbornik je ponovo naglasio kako je ključ ogleda s Makedonijom - strpljenje.

- Moramo igrati brzo, ali važno je strpljenje. Ne smijemo "iskakati iz tračnica". Sve znamo o Makedoncima, kao što oni sve znaju o nama. Imaju nekoliko opasnih igrača, posebno treba obratiti pozornost na Pandeva koji je jako opasan ako mu se da prostora, dodao je Štimac, ponovo naglasivši kako je na reprezentaciji da vrati poljuljano povjerenje navijača.

- Neka navijači dođu na stadion, a mi ćemo im pokloniti pobjedu! Mislim da ovaj novi HNS daje sve od sebe da ulaznice budu dostupnije.

Sličnog je razmišljanja i Modrić.

- Mi igrači jedino možemo vratiti navijače odličnim utakmicama. Navijači su nam jako biti i volio bih da se vrate na stadion. Međutim, dobro znam da u Hrvatskoj ima još puno ljudi koji vole i podržavaju reprezentaciju, zaključila je zvijezda Reala.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.