Modrić kontra Kovača, Hrvatska može biti najbolja trećeplasirana reprezentacija

Nedjelja, 06. rujna 2015. 23:57 Napisao/la  SC

 To da nismo igrali borbeno, izbornikovo je mišljenje! Mi smo se trudili, kaže Modrić


Luka Modrić drugačije je vidio igru u Oslu (0:2) od izbornika Nike Kovača, koji je igračima zamjerio slabi angažman:

- To da nismo igrali borbeno, izbornikovo je mišljenje! Mi smo se trudili, siguran sam da nema igrača koji nije dao maksimum. Izgledalo je loše, nismo imali igru, nismo imali ništa, ali svi smo dali sve od sebe. Nažalost, otišlo je sve u krivom smjeru. Po meni, a svatko ima svoje mišljenje, kaže Modrić.

Hrvatska nogometna reprezentacija više ne ovisi sama o sebi, uz dvije pobjede (Bugarska/Zagreb, Malta vani) treba čekati pogrešan korak Norveške u utakmicama protiv Malte i Italije. Problem je što Hrvatska igra tako loše da nije realno očekivati šest bodova iz dvije preostale utakmice.

U slučaju da Hrvatska na kraju bude treća, na EP bi se plasirala izravno u slučaju da bude najbolje trećeplasirana reprezentacija ili bi morala igrati dodatne kvalifikacije s osam trećeplasiranih reprezentacija. Ždrijeb dodatnih kvalifikacija održat će se 18. listopada, prve utakmice na rasporedu su između 12. i 14. studenoga, uzvratne će se utakmice odigrati 15. ili 17. studenoga.

I u dodatnim će kvalifikacijama biti nositelja što znači da bi Hrvatska u tom slučaju imala status nositelja.

Budući da Skupina I ima pet reprezentacija, kada se bude računalo koja je najbolja trećeplasirana reprezentacijama, trećeplasiranim momčadima iz drugih skupina neće se računati rezultati sa zadnjim momčadima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.