BORNA SOSA

Postaje njemački reprezentativac

Petak, 07. svibnja 2021. 15:08 Napisao/la  SC

Sosa uskoro dobiva njemačku putovnicu

Borna Sosa
Borna Sosa

Borna Sosa u nastavku karijere mijenja dres reprezentacije!

Sosa će ubuduće igrati za njemačku reprezentaciju, mladi branič Stuttgarta zatražio je njemačko državljanstvo u dogovoru s njemačkim savezom (DFB).

Njegova je majka rođena u Njemačkoj, ishodovanje državljanstva bila je formalnost koju je Borna morao odraditi da bi počeo igrati za njemačku reprezentaciju.

Puno je bilo važnije za Sosu da se proces odvijao pod patronatom izbornika Joachima Lowa, koji je u mladom Hrvatu prepoznao potencijal budućeg njemačkog reprezentativca, navodno se nalazi na popisu igrača koji će igrati završnicu EP-a u lipnju.

Sosa još uvijek nije potvrdio da će igrati za njemačku reprezentaciju, prema neslužbenim informacijama DFB je već podnio zahtjev UEFA-i.

HNS je upoznat s procedurom njemačkog saveza što znači da je vijest utemeljena na činjenicama, izbornik Zlatko Dalić samo je kratko prokomentirao: Svatko ima pravo birati hoće li igrati za Hrvatsku ili za nekoga drugoga!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.