U-21 KVALIFIKACIJE ZA EP 2023 Hrvoje Smolčić: Danci igraju klasično skandinavski, agresivni su i napadački jaki, definitivno najteži suparnik koji smo mogli dobiti

Petak, 23. rujna 2022. 09:32 Napisao/la  SC

Mlade reprezentacije Hrvatske i Danske igraju u Puli dan nakon što su najbolje reprezentacije igrale u Zagrebu

Hrvoje Smolčić: Danci igraju klasično skandinavski, agresivni su i napadački jaki, definitivno najteži suparnik koji smo mogli dobiti

Dan nakon sraza najboljih nogometnih reprezentacija Hrvatske i Danske u Zagrebu, U-21 reprezentacije Hrvatske i Danske u Puli igraju prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za plasman na EP.

Današnja utakmica u Puli počinje od 18 sati, uzvratna utakmica igra se 27. rujna u Vejleu.

Kao što je poznato, U-21 hrvatska reprezentacija završila je u skupini na drugom mjestu iza Norveške, Danska je završila na drugom mjestu iza Belgije, u osam utakmica doživjela je samo jedan poraz od Belgije.

- Danska je jača od Norveške, kao i u seniorskom nogometu. Jako su ozbiljni, nisu se izravno kvalificirali samo zbog gol-razlike. Igraju s puno tempa i energije, jako su agresivni i imaju kvalitetne pojedince, pogotovo u napadačkom dijelu. Pogledali smo njihove utakmice, bili su u možda najjačoj skupin. Očekivanja su jasna i nema tu velike filozofije: treba napraviti sve da se plasiramo na Europsko prvenstvo. Stanje u momčadi je dobro, vidjet ćemo kako stojimo s ozljedama i umorom. Imamo dovoljan broj igrača da se konkretno suprotstavimo snažnoj momčadi poput Danske, imamo svoje šanse. U kvalifikacijama smo bili odlični, puno smo toga dobro napravili, ali u nekoliko zadnjih utakmica zakomplicirali smo stvari. To je prošlo, nema previše smisla vraćati se, dečki su se posvetili radu u klubovima, a sve što treba promijeniti i prilagoditi proći ćemo sada na pripremama. Treba izvući pouke, ali i okrenuti se budućnosti. Novi izazov uvijek je najvažniji, kaže izbornik Igor Bišćan.

- Igraju klasično skandinavski, agresivni su i napadački jaki. Imaju neke uigrane stvari unutar svoje momčadi te su definitivno najteži suparnik kojeg smo mogli dobiti. Šteta je što nismo već u skupini izborili Euro, jer smo startali sa šest pobjeda u šest utakmica. No, ako želimo Europsko prvenstvo onda moramo preskočiti i ovu prepreku. S obzirom su Danci brzi i jaki u igri jedan na jedan moramo stajati blizu njih i moramo biti spremni pomagati jedni drugima. Naša je kvaliteta što smo jači na lopti i vjerujem da ćemo biti na našoj razini te da ćemo pokazati da smo ipak jači, kazao je Hrvoje Smolčić, bivši stoper Rijeke.

Na Bišćanovu popisu su: Dominik Kotarski (PAOK), Veldin Hodža (Rijeka), David Čolina (Hajduk), Mario Vušković (HSV), Hrvoje Smolčić (Eintracht), Bartol Franjić (Wolfsburg), Marco Pašalić (Borussia Dortmund), Jurica Pršir (Gorica), Roko Šimić (RB Salzburg), Luka Sučić (RB Salzburg), Gabriel Vidović (Vitesse), Ivor Pandur (Fortuna Sittard), Krešimir Krizmanić (Gorica), Mauro Perković (Istra 1961), Jakov Anton Vasilj (Lokomotiva), Martin Baturina (Dinamo), Igor Matanović (St. Pauli), Stipe Biuk (Hajduk), Toni Fruk (Gorica), Dion Drena Beljo (Osijek), Nikola Soldo (Köln), Silvio Goričan (Lokomotiva), Nikola Čavlina (Lokomotiva), Niko Janković (Zrinjski) i Michele Šego (Varaždin)

Hrvatski nogometni savez, Grad Pula, NK Istra 1961 i Nogometni savez županije Istarske donirat će prihod od prodaje ulaznica rehabilitacijskom centru "Down sindrom centar Pula", jedinoj ustanovi u Hrvatskoj koja je specijalizirana za pružanje terapijskih usluga i drugih vrsta podrške osobama s trisomijom 21.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.