U-21: Hrvatska saznala protivnika u razigravanju za plasman na EP 2023

Utorak, 21. lipnja 2022. 14:32 Napisao/la  SC

Dobili smo vrlo kvalitetnog protivnika, reprezentaciju koja se do zadnje utakmice borila za status najbolje drugoplasirane momčadi, kaže Igor Bišćan

Igor Bišćan
Igor Bišćan

HNS je objavio sljedeću vijest:

Mlada hrvatska U-21 reprezentacija igrat će protiv Danske u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2023. godine u Gruziji i Rumunjskoj.

Rezultat je to današnjeg ždrijeba, održanog u Nyonu, koji je Hrvatskoj donio drugoplasiranu momčad skupine I i reprezentaciju koja je na prošlom Europskom prvenstvu dogurala do četvrtfinala. Mladi Vatreni prvu će utakmicu igrati 23. rujna na stadionu Aldo Drosina u Puli, a uzvratni susret na rasporedu je 27. rujna u Vejleu.

- Dobili smo vrlo kvalitetnog protivnika u dodatnim kvalifikacijama, reprezentaciju koja se do zadnje utakmice borila za status najbolje drugoplasirane momčadi. Danski nogomet grabi velikim koracima prema naprijed, A i U-21 reprezentacije spadaju u sami vrh europskog nogometa, njihovi klubovi također. Čeka nas, dakle, vrlo zahtjevna zadaća, ali i Danska je, jednako tako, u nama dobila vrlo teškog protivnika”, rekao je izbornik hrvatske U-21 reprezentacije, Igor Bišćan.

U ostalim susretima dodatnih kvalifikacija sastaju se: Slovačka - Ukrajina, Republika Irska - Izrael i Island - Češka.

Plasman na Europsko prvenstvo već su ostvarile Belgija, Engleska, Francuska, Njemačka, Italija, Portugal, Nizozemska, Norveška, Španjolska, Švicarska kao najbolja drugoplasirana momčad u kvalifikacijama, odnosno Gruzija i Rumunjska kao domaćini.

Euro će se igrati od 21. lipnja do 8. srpnja 2023. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.