MATJAŽ KEK

Skupina zanimljiva zbog susjeda

Ponedjeljak, 07. prosinca 2020. 21:05 Napisao/la  SC

Jasno je da Slovenija nije favorit, kaže izbornik

Matjaž Kek
Matjaž Kek

Hrvatska igra protiv Slovenije u kvalifikacijskoj skupini za plasman na SP 2022, Matjaž Kek na klupi Rijeke ostavio je dubok trag u hrvatskom nogometu, postao je prvak:

- Skupina je zanimljiva uglavnom zbog naših susjeda, ali Slovaka i Rusa s kojima je Slovenija već igrala u kvalifikacijama. Dobili smo najbolje rangirane reprezentacije iz jakosnih skupina. Moglo je biti bolje, moglo je biti i gore. Ako nismo na odgovarajućoj razini, onda nam ovaj ni neki drugi žrijeb neće pomoći, rekao je izbornik slovenske reprezentacije.

U Skupini H su još Rusija Cipar i Malta:

- Sve su to jaki protivnici, svi žele napredovati. Jasno je da Slovenija nije favorit, igramo protiv viceprvaka svijeta, Slovačke, Ruse, koji se često kvalifikaciraju za velika natjecanja, Cipar i Malta vrijedni su poštovanja. Zanimljiv je sam format natjecanja, tri utakmice odmah u prvom terminu, za to ćemo se morati jako dobro pripremiti. Vrlo izazovna skupina, ali i natjecateljska. Slovenija, kao što sam rekao, nije favorit, ali dobro ćemo se pripremiti i pokušati iskoristiti sve prilike koje imamo u igračkom kadru. Međutim, ovo su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Igrat ćemo na valovima umjerenog optimizam iz Lige nacija, ali s jasnom sviješću da moramo biti na puno višoj razini. Prve utakmice pokazat će puno, zaključio je Kek

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.