Luka Modrić: Nismo se nadali da ćemo biti u ovoj situaciji

Petak, 17. studenog 2023. 19:14 Napisao/la  SC

Izostanci su veliki hendikep za nas, sve su to važni igrači za našu momčad, kaže kapetan hrvatske reprezentacije

Luka Modrić: Nismo se nadali da ćemo biti u ovoj situaciji

HNS je objavio sljedeću obavijest uoči utakmice Armenije i Hrvatske, koja se igra u subotu (18):

Kapetan Vatrenih, Luka Modrić, predvodit će momčad u važnoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Latvije.

Bez obzira na nepovoljan položaj u završnici kvalifikacijskog ciklusa za Euro, Modrić vjeruje u izravan plasman.

- Nismo se nadali da ćemo biti u ovoj situaciji, dogodilo se ono što nitko nije očekivao. Probat ćemo odigrati dvije prave utakmice, dvije pobjede su imperativ, a nadam se da će se poklopiti i drugi rezultati i da ćemo se izravno kvalificirati na Euro. Vjerujem da možemo ponoviti onu igru s Rujevice protiv Latvije.

O problemima s ozljedama...

- Vjerujem da će nam to biti dodatni motiv. Ti izostanci su veliki hendikep za nas, sve su to važni igrači za našu momčad. Oni nisu tu, a mi koji jesmo moramo dati maksimum kako bismo ih nadomjestili. Jako smo dobro trenirali ovih pet dana, dobro je što smo malo dulje zajedno. Sve što smo radili prenijet ćemo na teren.

O utakmici između Armenije i Walesa...

- Armenija pobjedom ostaje u igri za plasman za Euro, tako da je sve otvoreno u toj utakmici. Armenija je kvalitetna momčad, prije dva mjeseca smo igrali protiv njih, ali nije bilo lako. Iako smo pobijedili, vidjela se njihova kvaliteta. Imaju igrače koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu. Wales je isto ozbiljan, praktički su bili “out”, ali su se vratili u igru u prošlom ciklusu utakmica. Međutim, mi moramo biti fokusirani na nas, ako se poklope drugi rezultati, super, ali ne smijemo se poskliznuti dok razmišljamo što se događa na drugim utakmicama.

O povratku Marka Pjace...

- Drago mi je što je Marko opet s nama. Zna se koliko je bio važan za reprezentaciju prije ozljede. Imao je nekoliko teških godina, trudi se kako bi se vratio na staru razinu, ali mislim da je odabrao pravi put. Došao je u klub koji se bori za vrh hrvatskog nogometa, dobro igra u Rijeci, jako smo sretni zbog njega i vjerujemo da će nam biti od pomoći ako izbornik odluči da igra.

O utakmici na Dan sjećanja za žrtve Vukovara...

- To će nam definitivno biti motiv više. Bit će lijepo ako taj dan obilježimo pobjedom. Sve ćemo napraviti da to tako i bude.

O pozivu Marcu Pašaliću...

- Marco je ostavio dosta dobar dojam na mene. Nisam ga imao priliku puno gledati, možda jednu ili dvije utakmice, ali vidjelo se da ima nešto drukčije. Kao i Marko, odlično je radio ovaj tjedan, pokazao je da ima kvalitetu za reprezentaciju. Ako mu izbornik pruži priliku, pokazat će da je s pravom tu. On je igrač drukčijeg profila kakvog prije nismo imali... Lijevak na desnoj strani, to je dobro za nas.

O ozljedi Matea Kovačića…

- Vidjet ćemo kako će to izbornik sutra postaviti... Odnosno, vi ćete vidjeti, mi već znamo, ha, ha, ha… Mateo će nedostajati, on, Brozović i ja dosta dobro funkcioniramo zajedno, iako se to nije vidjelo u posljednjim dvjema utakmicama. Pokušat ćemo nadomjestiti Matea na najbolji mogući način, zaključio je Modrić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.