Martin Erlić: S Josipom Šutalom sam već igrao, dobro smo se snašli

Utorak, 14. studenog 2023. 21:34 Napisao/la  SC
Martin Erlić: S Josipom Šutalom sam već igrao, dobro smo se snašli

HNS je objavio sljedeću obavijest:

Drugi dan priprema hrvatske nogometne reprezentacije za predstojeće utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pred novinare su izašli Martin Erlić i Nikola Moro.

Martin Erlić konkurira za mjesto središnjeg braniča, pogotovo otkako je izbornik Zlatko Dalić najavio da će Joško Gvardiol zaigrati na poziciji lijevog braniča.

- Odradili smo tek drugi trening zajedno, izbornik mora odlučiti tko će igrati. S Josipom sam već igrao, dobro smo se snašli i ja sam spreman. Joško igra u Cityju lijevog beka tako da je naviknuo, Josip i ja smo igrali skupa, ali nismo nas trojica. Uvijek može bolje, ali kažem, sad smo u nekoj krizici, ali osobno se dobro osjećam fizički i psihički, a to je najbitnije, istaknuo je Erlić.

Vatreni su puni vjere i samopouzdanja uoči odlučujućih dvoboja protiv Latvije i Armenije.

- Sami smo se doveli u ovu situaciju i sami ćemo se iz nje izvući, u to sam uvjeren. U svlačionici je kao i uvijek pozitivno ozračje, a ne ovisimo sami o sebi, to je ono najgore. Moramo odraditi obje utakmice kako treba, biti pravi i kvalificirati se na Euro, zaključio je Erlić.

Nakon što će zbog ozljede biti odsutan Mateo Kovačić, svoju će priliku u veznom redu tražiti i Nikola Moro, koji je uoči reprezentativnog okupljanja postigao gol u talijanskom kupu protiv Verone.

- Nisam netko tko zabija često pa sam bio sretan zbog toga, drago mi je da sam ušao u dobru formu prije okupljanja. Uvijek se nadam prilici, zato igram, treniram i dolazim ovdje. Trenutno je najvažnije da pobijedimo obje utakmice, da se kvalificiramo na Europsko prvenstvo. Znamo da moramo bolje, svjesni smo gdje smo i što smo. Gledamo samo sebe, na drugo ne možemo utjecati, istaknuo je Moro i osvrnuo se na ozračje u svlačionici.

- Svatko se bori za svoje mjesto u momčadi, dobro je da je konkurencija u reprezentaciji jaka. jedni smo drugima konkurencija, ali atmosfera je izuzetno dobra, zaključio je Moro.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.