Luka Modrić: Isprobavali smo neke taktičke varijante, jasno je da dosta toga moramo popraviti

Subota, 26. ožujka 2016. 21:32 Napisao/la  SC

Jasno je da nismo bili dovoljno agresivni u sredini i da smo napravili previše individualnih pogrešaka, ali ima razloga zašto je tome tako, kaže Čačić

Mađarska i Hrvatska odigrale su u Budimpešeti 1:1, pobjednika nije bilo zahvaljujući pogocima Marija Mandžukića i Balasza Dzsudzsaka:

- Ovo je bila prava, natjecateljska utakmica, što je zapravo dobro. U prvom je poluvremenu Hrvatska bila bolja, sve je napravila što je trebala prema naprijed, i vrlo sam zadovoljan njime, a u drugom je poluvremenu slika bila drugačija. Mađarska je igrala agresivnije, na granici kartona, u takvoj igri nismo bili dovoljno dobri, nismo kontrolirali loptu. Rezultat je na kraju realan. Napravit ćemo dobru analizu i vidjeti gdje ćemo biti bolji. Jasno je da nismo bili dovoljno agresivni u sredini i da smo napravili previše individualnih pogrešaka, ali ima razloga zašto je tome tako. Igrači su imali brojne marketinške obveze, a susret s Izraelom na teškom terenu bio je zahtjevan i nedostajalo je svježine. Mađarska je pokazala da je s pravom sudionik završnice Europskog prvenstva, a do tog turnira ima još dva mjeseca i treba vidjeti s kojim će igračima reprezentacije tamo otići. Naši igrači igraju i europske kupove i teško je bilo što definirati u ovom trenutku. Ipak, ovi su dvoboji poslužili za dobivanje informacija što koji igrači mogu u onim utakmicama koje nas čekaju u Francuskoj, rekao je izbornik Ante Čačić.

- Bila je ovo ravnopravna utakmica, mi smo bili bolji u prvom dijelu, Mađarska pak u nastavku. Mislim da je remi ravnopravan rezultat, no najvažnije je da se nitko nije ozlijedio. Sudac je puštao prilično čvrstu igru, nije bilo lako igrati u takvim uvjetima. Trebalo je ići maksimalno, ali opet nismo izgubili, kazao je Šime Vrsaljko.

- Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro, nastavak pak puno slabiji. No, to nije ništa neobično, imali smo u srijedu tešku utakmicu, pa smo još morali i putovati. S obzirom na sve to ovih 1:1 je solidan rezultat. No, drugo poluvrijeme nije bilo dobro, iz toga svi moramo nešto naučiti. Moramo iz toga izvući pouke, imamo velikih problema kad nas suparnik malo stisne, rekao je Vedran Ćorluka.

- U prvom smo dijelu bili stvarno dobri, u drugom smo jako pali. Bili smo umorni, iza nas je bila teška utakmica s Izraelom, a onda to putovanje, pa i snimanje reklama. Isprobavali smo neke taktičke varijante, ali jasno je da dosta toga moramo popraviti. Ove akcije protiv Izraela i Mađarske bih ocijenio solidnim, ali na Europskom prvenstvu bit ćemo mnogo bolji, kaže Luka Modrić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.