Luis Enrique: Što više kontroliramo loptu, više ćemo smanjiti njihov potencijal

Nedjelja, 27. lipnja 2021. 20:23 Napisao/la  SC
Luis Suarez
Luis Suarez

Luis Enrique najavio je utakmicu protiv Hrvatske u ponedjeljak:

- Hrvatska ima jako dobru momčad, mislim da će staviti naglasak na sredinu terena i da će se tu voditi najveća broba. Da bi vezni red mogao dobro funkcionirati puno toga ovisi i o napadačima. Kako nama, tako i njima. Hrvati imaju istog izbornika i najveći broj istih igrača kao prije tri godine, kado smo se susreli u Ligi nacija i dobro ih poznajemo. Modrić je jako kvalitetan igrač, može otići naprijed i pogoditi mrežu. Što ćemo više mi kontrolirati loptu, time ćemo smanjiti njegov potencijal. Naravno, Modrić je jedan od najboljih igrača Hrvatske za koju očekujem da će nas htjeti pritisnuti, ali vidjet ćemo što će biti od toga. Za ishod susreta vrlo je značajan i obrambeni karakter utakmice. Španjolskoj je iznimno važno imati dobru sredinu terena, većina problema dolazi iz onoga što ne možemo riješiti u sredini. Jako je bitna sredina terena i za Hrvatsku, jer i oni imaju tu najbolje igrače, kaže izbornik španjolske reprezentacije.

Španjolska je napunila (5:0) mrežu Slovačke u zadnjoj utakmici:

- Ništa se nije promijenilo nakon te utakmice, imamo isti pristup. Stvorili smo jako puno prilika sa Švedskom i Poljskom, a onda smo uvjerljivo pobijedili i to naravno potiče energiju i samopouzdanje. Jako je dobro za našu momčad. I Hrvatsku moramo pobijediti ako želimo dalje. Volio bih da se realizira ono što sam zamislio. Nemam dvojbe što očekujem od svoje ekipe. Mislio sam da ćemo osvojiti prvo mjesto u skupini, to smo zaslužili, ali motivacija je ostala visoka. U potpunosti smo usredotočeni kako proći kroz jako tešku utakmicu s Hrvatskom, zaključio je Enrique.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.