DEJAN LOVREN OBJAŠNJAVA

Nismo bili svi na okupu, a nismo imali ni motiva!

Četvrtak, 15. studenog 2012. 11:18 Napisao  Luka Variola

Možda nas nisu toliko potcjenili koliko su onako igrali jer je to bila prijateljska utakmica, objasnio je Duje Čop


Nakon što je spušten zastor na Dan hrvatskog nogometa, kako su dvoboj reprezentacije i selekcije MAXtv Prve lige pompozno najavili iz vrha HNS-a, hrvatski reprezentativci razbježali su se svojim klubovima. Domaće snage u klubove iz HNL-a, a internacionalci diljem Europe.

- Teško je govoriti o dojmovima nakon ovakve utakmice. Nismo bili svi na okupu, a nismo imali ni motiva. Mislim da su oni bolje ušli u  utakmicu. No, to nije opravdanje za našu igru u prvome poluvremenu. Mislim da smo tek u nastavku zaigrali kako trebamo. No, čestitke i dečkima iz HNL-a. 'Ajmo reći da je 1:1 realan rezultat na kraju, ali ne smijemo si više dopuštati ovakav ulazak u utakmicu. Ubrzo će doći prave utakmice, kada opuštanje neće prolaziti, objasnio je povratnik nakon ozljede Dejan Lovren.

Iako kvaliteta nogometa nije bila na očekivanoj razini, najviše razloga za zadovoljstvo definitivno je imao Sammir, koji je u drugome nastupu za Hrvatsku postigao svoj prvijenac u kockastom dresu. Početkom nastavka pravom je bombom svladao Vargića i postavio konačan rezultat revijalne utakmice, koja je podno stijena Kantride privukla manje od očekivanog broja ljudi. Nakon gola pohrlio je u zagrljaj izborniku Štimcu koji ga je nagradio poljupcem u - čelo.

- Normalno da sam sretan. Tek mi je druga utakmica, a već sam zabio prvi gol za Hrvatsku. Nadam se da ću imati još prilika pokazati što mogu, objasnio je nakon prvijenca Sammir.

Iako se o njegovom reprezentativnom angažmanu i dalje "lome koplja", čak i oni najzagorljiviji protivnici ne mogu mu osporiti neosporni nogometni talent. Kada je Sammir ušao u nastavku, Hrvatska je počela igrati. Da li je izbornik Štimac u poluvremenu svojim pulenima servirao "jezikovu kuhu" zbog slabog angažmana tijekom prvog dijela?

- Ne znam. Nisam bio u svlačinici, zagrijavao sam se na terenu. Istina je da je prvo poluvrijeme pripalo njima. Odlično su stajali, dok mi nismo bili u pravom ritmu. No, na kraju smo podigli našu igru i mislim da smo mogli i pobijediti, dodao je Sammir.

U prvome je dijelu za A reprezentaciju po lijevom boku ordinirao Ivan Perišić, koji se uklopio u blijedih prvih 45 minuta izabrane vrste. Slabiji klupski status u redovima Borussije Dortmund očito je ostavio traga formi.

- Pa, dobro mislim da je to u nastavku puno bolje izgledalo. Podigli smo osjetno nivo igre. U prvome su dijelu oni bili za nijansu bolji od nas, dok je nastavak definitivno pripao nama. Mislim da su gledatelji koji su došli na utakmicu vidjeli dva dobra gola i dosta lijepih akcija. Mislim da mogu biti zadovoljni, objasnio je Perišić.

Igrači iz MAXtv Prve lige uglavnom su primali čestitke zbog dobrog otpora renomiranijim kolegama. Najviše strijelac početnog gola Andrej Kramarić.

- Sretan sam, najviše zbog gola. Mislim da smo pokazali kako i mi jednoga dana možemo nosti dres Hrvatske, objasnio je Kramarić, dok je napadač Dinama Duje Čop dodao:

- Ja isto mislim da A reprezentacija nije igrala sto posto. Možda nas nisu toliko potcjenili koliko su onako igrali zbog činjenice da je to ipak bila prijateljska utakmica. Mislim da je izbornik imao što za vidjeti. Pogotovo u našoj ekipi. Možda bi bilo dobro da se i češće nešto ovako organizira, kako bi mladi mogli dobiti priliku, zaključio je Čop.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.