Lihtenštajn - Hrvatska: Prijateljska utakmica u kojoj će izbornik Igor Štimac trenirati strogoću

Srijeda, 14. kolovoza 2013. 09:43 Napisao/la  SC

 Vaduz (20.15): Lihtenštajn - Hrvatska.  U ovom trenutku  najbolji igrači tek su počeli igrati ozbiljne utakmice i neki jači protivnik od Lihtenštajna mogao bi narušiti  atmosferu

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu od 20.15 sati na stadionu Rheinpark u Vaduzu igra prijateljsku utakmicu protiv Lihtenštajna. Izbornik Igor Štimac nekako je skupio sve igrače u nekoliko zadnjih dana, sastalo se u Zurichu, treniralo se u Eschenu, igralo u Vaduzu…

 

- Ovo je neugodan termin jer velik je broj igrača u središnjem dijelu priprema za novu sezonu. Mi ćemo u ovoj akciji najviše raditi na realizaciji, a brinut ćemo o tomu da se ne dogodi nepredviđena ozljeda, kaže Štimac.

 

Svrha utakmice protiv nogometnog patuljka izborniku jedne od najboljih reprezentacija na svijetu trebala bi prije svega poslužiti za provjeru psihotjelesnog stanja igrača koje 6. rujna očekuje kvalifikacijska utakmica protiv Srbije u Beogradu. Lihtenštajn je dobar izbornikov dobar izbor budući da će u iduća tri tjedna većina igrača polako uhvatiti natjecateljski ritam. U ovom trenutku  najbolji igrači tek su počeli igrati ozbiljne utakmice i neki jači protivnik od Lihtenštajna mogao bi narušiti atmosferu. Poslije poraza od Škotske, igrači će do kraja kvalifikacija igrati pod dodatnim pritiskom.

 

U prijateljskim utakmicama nema smisla puno razglabati o nogometu, posebice u prijateljskim utakmicama protiv reprezentacije države od 35.000 stanovnika. U nogometnoj povijesti Lihtenštajna može se pronaći podatak da je jednom pobijeđen Island, ali i da je jednom bolja bila reprezentacija San Marina. U utakmici protiv Lihtenštajna naša reprezentacije jedino može trenirati strogoću.

 

Za prijateljsku utakmicu od koje izbornik Štimac neće imati velike koristi igrat će velika većina  sljedećih igrača:

 

 

 Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov, Rus), Dominik Picak (Lokomotiva).

 

Braniči: Darijo Srna (Šahtar, Ukr), Domagoj Vida (Dynamo K., Ukr), Hrvoje Milić (Rostov, Rus), Vedran Ćorluka (Lokomotiv M., Rus), Dejan Lovren (Southampton, Eng), Josip Pivarić (Dinamo), Mario Maloča (Hajduk).

 

Vezni: Ognjen Vukojević (Dynamo K., Ukr), Arijan Ademi (Dinamo), Milan Badelj (HSV, Nje), Luka Modrić (Real M., Špa), Ivan Rakitić (Sevilla, Špa), Alen Halilović (Dinamo).

 

Napadači: Mario Mandžukić (Bayern, Nje), Ivica Olić (Wolfsburg, Nje), Eduardo da Silva (Šahtar, Ukr), Nikica Jelavić (Everton, Eng), Ante Rebić (Split).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.