KVALIFIKACIJE ZA SP 2018

Hrvatska pobijedila Island, Brozović dvostruki strijelac

Subota, 12. studenog 2016. 19:57 Napisao/la  SC

Utakmice 4. kola: Hrvatska - Island 2:0, Turska - Kosovo 2:0, Ukrajina - Finska 1:0


Hrvatska reprezentacija pobijedila je Island u sablasnoj atmosferi na praznom maksimirskom zdanju, dvama pogocima nadahnutog Marcela Brozovića osvojena su tri boda u utakmici protiv izravnog konkurenta za prvo mjesto.

Bolje je islandska reprezentacija izgledala u prvih petnaestak minuta.

Nekoliko su puta brzo izašli Islanđani iz bloka, G. Sigurdsson (3) i posebno Bodvarsson (12), koji je pobjegao Vidi i u zatvorenoj poziciji praktično dotrčao do Subašića, izgledali su opasno u završnici...

A onda se dogodio trenutak nadahuća karakterističan za momčadi koje imaju vrhunske igrače.

U 15. minuti Marcelo Brozović povukao je sjajan potez. Izmjenio je dodavanje s Rakitićem, izašao  na čistinu po sredini i s 24 metra lijevom nogom loptu poslao u desni Halldorssonov kut - 1:0.

Pogodak je promijenio odlučni islandski stav, počela je izmjena podjednako (ne)opasnih napadačkih akcija na postavljene obrane. Hrvatska je obrana nekoliko puta bila izložena pritisku, ali bez konkretnog islandskog učinka.

U 41. minuti Perišić nije iskoristio priliku utakmice. Precizno je zdesna ubacio Vrsaljko, Perišić je osvanuo sam ispred  Halldorsson i sa šest metara loptu poslao ravno u islandskog vratara.

Prvo poluvrijeme obilježile su dvije sudačke odluke zbog kojih naši igrači imaju pravo žaliti: u 33. minuti sudac Rocchi nije pokazao drugi žuti karton E. Bjarnasonu, u 35. minuti nije pokazao na bijelu točku kada je Arnesen igrao rukom u kaznenom prostoru.

Modrić je ušao  u igru početkom drugoga dijela  umjesto Kovačića, što je hrvatskoj momčadi donijelo prevagu u prvih petnaestak minuta.

Toliko je otprilike naša reprezentacija kroz pas-igru držala goste na njihovoj polovini igrališta. Bez efekta!
 
U 62. minutti Gudmunsson je pobjegao Pivariću i započeo akciju na kraju koje je Bodvarsson uklizao ispred Subašića u prazno.

Island je nekoliko puta brzo ušao u međuprostor i ponovo  pokazao zbog čega je bio najugodnije iznenađenje proteklog Europskog prvenstva.

Za razliku od prvoga dijela utakmice, pod Modrićevim vodstvom Hrvatska je u drugom dijelu izgledala puno autoritativnije u posjedu lopte, tako da Island nije imao prilike iskazati goropadnost.

U nekoliko situacija hrvatska je momčad bila blizu pogotka, ali je izostao zadnji pas.

U 91. minuti ponovo je Brozović iskazao individualnu kvalitetu zbog koje Hrvatska slovi nogometnom velesilom.

Na kraju polukontre Brozović je dotrčao s loptom do 18 metara i preciznim udarcem pogodio lijevi kut islandskog vratara - 2:0.

U 93. minuti najopasniji hrvatski igrač neočekivano je grubo uklizao na Bjarnasonovu nogu, sudac Rocchi pokazao je Perišiću crveni karton zbog kojega ponajbolji hrvatski igrač neće igrati protiv Ukrajine.

 HRVATSKA: Subašić, Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Pivarić, Badelj, Kovačić (46 Modrić), Rakitić (84 Kramarić), Brozović, Perišić, Mandžukić (90+1 Čop)

ISLAND: Halldorsson, Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Magnusson, Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, E. Bjarnason (75 Kjartansson), B. Bjarnason, Bödvarsson (75 Traustanson)

Utakmice 4. kola, Skupina I: Hrvatska - Island 2:0 (Brozović 15, 90+1), Turska - Kosovo 2:0 (Yilmaz 51, Sen 55), Ukrajina - Finska 1:0 (Kravets 25)

Poredak: Hrvatska 10, Ukrajina 8, Island 7, Turska 5, Finska 1, Kosovo 1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.