KVALIFIKACIJE ZA SP-a 2018 Hrvatska nositelj u današnjem ždrijebu u St. Peterburgu

Subota, 25. srpnja 2015. 11:02 Napisao/la  SC

U Rusiju će se izravno plasirati devet pobjednika skupina, osam najboljih drugoplasiranih momčadi ući će u doigravanje za preostala četiri mjesta

Hrvatska nogometna reprezentacija danas će saznati protivnike u kvalifikacijama za SP 2018. godine. Tri godine prije početka SP-u Rusiji na ždrijebanju u St. Peterburgu, naša reprezentacija svrstana je u elitnu skupinu nositelja.

U sedam skupina razvrstano je po šest momčadi, dok će preostale dvije skupine činiti pet momčadi. Engleska, Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska i Nizozemska moraju biti u skupini od šest momčadi. U Rusiju će se izravno plasirati devet pobjednika skupina, osam najboljih drugoplasiranih momčadi ući će u doigravanje za preostala četiri mjesta.

Nositelji: Njemačka, Belgija, Nizozemska, Portugal, Engleska, Rumunjska, Wales, Španjolska, Hrvatska

Druga jakosna skupina: Slovačka, Austrija, Italija, Švicarska, Češka, Francuska, Island, Danska, Bosna i Hercegovina

Treća jakosna skupina: Ukrajina, Škotska, Poljska, Mađarska, Švedska, Albanija, Sjeverna Irska, Srbija, Grčka

Četvrta jakosna skupina: Turska, Slovenija, Izrael, Republika Irska, Norveška, Bugarska, Farski Otoci, Crna Gora, Estonija

Peta jakosna skupina: Cipar, Latvija, Armenija, Finska, Bjelorusija, Makedonija, Azerbajdžan, Litva, Moldavija

Šesta jakosna skupina: Kazahstan, Luksemburg, Lihtenštajn, Gruzija, Malta, San Marino, Andora

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.