Kvalifikacije za EP: Hrvatske nogometašice doživjele u Koprivnici poraz od Rusije

Ponedjeljak, 06. lipnja 2016. 21:49 Napisao/la  SC

Utakmica 5. kola: Hrvatska - Rusija 0:3

Kvalifikacije za EP, Skupina 5.

HRVATSKA - RUSIJA 0:3

Gradski stadion u Koprivnici. Sutkinja: M. Pirie (Škotska)

Strijelci: 0:1 Žigić (10-ag), 0:2 Karpova (21), 0:3 Kožnikova (38)

HRVATSKA: Bačić, Nevrkla, Horvat, Joščak, Baban (od 60' Čop), Rudelić, Šundov (od 41' Šalek), Maltašić (od 81' Maltašić), Lojna, Žigić, Bošnjak.

RUSIJA: Todua, Kožnikova, Karpova, Dmitrenko, Čolovjaga (od 88' N. Mašina), Terehova, O. Mašina, Pantjuhina (od 71' Pozdejeva), Zijastinova, Černomirdina, Kovalenko.

Hrvatska ženska reprezentacija doživjela je četvrti poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Nizozemskoj. Ruskinje s trima pogocima osvojile tri boda u Koprivnici.

Vatrene, oslabljene neigranjem nekolicine standardnih igračica, u zaostatku su se našle već nakon deset minuta igre, kada je Žigić skrenula loptu u vlastitu mrežu, da bi u 21. minuti Karpova udvostručila rusko vodstvo.

Iako su i Hrvatice imale nekoliko pokušaja prema golu Rusije, na poluvrijeme se otišlo s 0:3 na semaforu, s obzirom da je u 38. minuti na još jednu asistenciju Čolovjage Kožnikova ponovno matirala Bačić.

Početkom nastavka Rudelić je zatresla okvir ruskog gola, ali rezultat se do kraja utakmice više nije mijenjao te je Rusija kući odnijela sva tri boda.

U posljednjem, rujanskom nastupu u kvalifikacijama, Hrvatska će gostovati u Rusiji, a u drugom susretu dana Skupine 5, Turska je pobijedila Mađarsku 2:1.

Kvalifikacije za EP,
Skupina 5:
1. Njemačka 18 (6)
2. Rusija 11 (6)
3. Mađarska 8 (7)
4. Hrvatska 7 (7)
5. Turska 4 (8)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.